Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Haikko - Porvoo

Lomavinkit Porvoossa

Idyllinen Porvoo on vain vartin ajomatkan päässä Haikosta. Yhdistä lomaasi konsertti- tai teatterielämys kulttuurikeskus Taidetehtaalla. Porvoon vanhasta kaupungista löydät myös ihastuttavia puoteja, kahviloita ja museoita. Joulun tunnelmaan virittäytyy luonnostaan vanhan ajan joulumarkkinoilla Porvoossa. Lähellä sijaitsevat ratsastajille Hopean talli sekä talvisin Kokonniemen hiihto- ja laskettelukeskus ovat vain osa alueen persoonallista tarjontaa.

Lisätietoa:

Taidetehtaan tapahtumat
Porvoon matkailusivusto
Risteilyt
Golf
Laskettelu
Taidenäyttelyt
Lennä tuulitunnelissa tai surffaa

Porvoo Biorex: Ooppera la 19.4.

Oopperataltiointi Biorexissä, Porvoon Taidetehtaalla:

Lucrezia Borgia / Gaetano Donizetti
Taltioitu 2011 San Fransiscon Oopperatalolla

Renée Fleming, jota on kutsuttu myös Yhdysvaltain äänekkäimmäksi oopperalaulajaksi (The Times London) esittää nimikkoroolia tässä tummanpuhuvassa mestariteoksessa. Samettiäänisen Flemingin vastanäyttelijää ja oopperan miespääosaa esittää puolestaan amerikkalainen tenori Michael Fabiano. Ensiesityksenä tämä dramaattinen ooppera sai La Scalassa Italiassa jo vuonna 1833.


Lue lisää

Puutarhanhoitoa Haikossa 26.4.

Haikon Kartano ja Marttaliitto järjestävät yhteistyössä puutarhanhoitokurssin. Haikko tarjoaa hienot puitteet ja oman kasvimaansa koekentäksi ja Marttaliiton asiantuntija luennoi ja opastaa käytännön töissä. Tule mukaan ja tutustu puutarhanhoidon saloihin!

Puutarhan kevättyöt la 26.4.
sisältäen
klo 9.30 – 11.00 luento kokoustilassa
klo 11.00 kahvit puistossa, jonka jälkeen siirrytään kasvimaalle käytännön harjoituksiin
klo 13.00 lounas Spa Cafe Bistrossa (salaattia, päivän keitto, leipää ja kahvi / tee)
klo 14.00 keittiömestari opastaa keväisen salaatin teossa

Päiväpaketin hinta 59 € /hlö
Hinta hotellissa majoittuville 99 € /hlö

Lue lisää

 

 

Näyttely Porvoon Taidetehtaalla 9.4.-14.5.: Albert Edelfelt

Albert Edelfeltin syntymän 160-vuotisjuhlanäyttely

Tehdassaliin loihditaan Albert Edelfeltin huonekaluista ja esineistöstä taiteilijan salonki ja ateljeenurkkaus, joissa esitellään Edelfeltin Porvoossa syntyneitä teoksia, niihin liittyviä tarinoita ja porvoolaisia ja saaristolaisia malleja. Tämä näyttelyosio toteutetaan isojen teoskuvatulosteiden ja malleja esittelevien valokuvien keinoin. Näyttelyohjelmassa on myös yleisöluentoja Edelfeltin elämästä ja taiteesta.

Näyttelyn toteuttaa Porvoon museo ja Albert Edelfeltin säätiö

Sisäänpääsymaksu 4 €, alle 12-vuotiaat ilmaisia. Koululaisryhmät ilmaisia.

Näyttely avoinna ti-pe klo 11-18, la ja su klo 11-16.

Lue lisää

Porvoon Biorex Taidehtehtaalla: Ooppera Aida 17.5.2014

Aida / Giuseppe Verdi
Taltioitu 2013 Pariisin Oopperatalolla

Giuseppe Verdin suurteos Aida (Aïda) on yksi maailman tunnetuimmista oopperoista. Mahtipontinen mutta samanaikaisesti myös herkkä teos kertoo sotapäällikkö Radamesin ja orjatar Aidan kielletystä rakkaudesta. Kantaesityksensä vuonna 1871 saaneen Aidan nimikkoroolia esittää upeaääninen kaunotar Oksana Dyka. Sotapäällikkö Radamesin roolissa nähdään argentiinalainen, useita palkintojakin voittanut Marcelo Alvarez.

Lue lisää

Taidenäyttely Haikon Kartanossa 15.5.-15.9.: Albert Edelfelt

Haikon Kartanon näyttelyssä esitellään Albert Edelfeltin Porvoossa syntyneitä teoksia ja näissä maalauksissa taiteilijan käyttämiä saaristolaisia malleja. Monet malleista olivat Haikon kartanon palvelusväkeä. Näyttely toteutetaan isojen teoskuvatulosteiden ja malleja esittelevien valokuvien keinoin.

Vuonna 2014 Albert Edelfeltin syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta. Taiteilija syntyi Kiialan kartanossa Porvoon maalaiskunnassa 21.heinäkuuta 1854. Albert Edelfeltin vahva tunneside Porvoon saaristoon syntyi jo varhain, sillä kaikki lapsuutensa kesät hän vietti täällä äidin kotikartanossa. Vuonna 1879 hänen äitinsä vuokrasi Haikon kartanon mailla sijaitsevan kesähuvilan, josta tuli taiteilijan kesäkoti kuolemaan saakka. Vuonna 1883 hän rakennutti itselleen ateljeen kattoikkunoineen. Hän rakasti Porvoon saaristoa ja sen asukkaita, jotka edustivat hänen mielestään isänmaata ja suomalaisuutta parhaimmillaan ja jotka olivatkin hänelle ehtymätön innoituksen lähde. Albert Edelfelt vietti täällä kaikkiaan 26 kesää ja maalasi yli 220 teosta, joista useat palkittiin Pariisin salongeissa.

 

Tove 100

Taidemaalari, kirjailija, sarjakuvataiteilija, Muumi-peikkojen luoja Tove Jansson syntyi 9.8.1914. Porvoolaiset ovat mukana kunnoittamassa rakastetun Toven elämää ja tuotantoa. Tove Jansson ja taiteilija Tuulikki Pietilä viettivät liki 30 työn- ja elämäntäyteistä kesää pienellä ja karulla Klovharun luodolla Pellingissä.
 

Lue lisää

Avantin Suvisoitto 25.-29.6.

Avanti! Suvisoitto järjestetään Porvoossa ja Loviisassa jo 29. kertaa. Vuoden 2014 festivaalin taiteellinen suunnittelija on klassisen musiikin tähti, kanadalainen sopraano ja kapellimestari Barbara Hannigan. Hannigan on valinnut kesän teemasäveltäjäksi irlantilaisen Gerald Barryn. Festivaaliohjelma Earthly Pleasures sisältää yhteensä 12 tapahtumaa viiden päivän aikana. Lisäksi mukana on paljon lastenohjelmaa. 
 

Lue lisää