Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Taidetta ja historiaa

Ihaile Kartanon Keltaisen Salongin maalauksia ja tutustu myös Kylpylähotellin Galleria Hanna Kaarinan vaihtuviin taidenäyttelyihin. Haikon inspiroivissa maisemissa viihtyi aikoinaan myös taidemaalari Albert Edelfelt. Hänen ateljeemuseonsa Kartanon läheisyydessä on avoinna kesäisin.

Edelfelt Ateljee

Vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Haikon Kartanosta.
Avoinna toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Muina aikoina ryhmille sopimuksen mukaan.

Galleria Hanna Kaarina

Kylpylä-Kongressihotellin aulatiloja koristaa vaihtuva taidenäyttely. Tauluja myös mahdollisuus ostaa suoraan Haikosta.

Näyttely on avoinna päivittäin aamusta iltaan.

Lisätietoja

Galleria Hanna Kaarina

Hanna Kaarina Syrjäläinen
puh. 040-55 29 083
e-mail: pr-services@co.inet.fi

NÄYTTELY ”Saariston väkeä ja huvilaneitejä” – Albert Edelfeltin porvoolaisia malleja - Haikon Kartanossa 15.5.-15.9.2014

Haikon Kartanon näyttelyssä esitellään Albert Edelfeltin Porvoossa syntyneitä teoksia ja näissä maalauksissa taiteilijan käyttämiä saaristolaisia malleja. Monet malleista olivat Haikon kartanon palvelusväkeä. Näyttely toteutetaan isojen teoskuvatulosteiden ja malleja esittelevien valokuvien keinoin.

Vuonna 2014 Albert Edelfeltin syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta. Taiteilija syntyi Kiialan kartanossa Porvoon maalaiskunnassa 21.heinäkuuta 1854. Albert Edelfeltin vahva tunneside Porvoon saaristoon syntyi jo varhain, sillä kaikki lapsuutensa kesät hän vietti täällä äidin kotikartanossa. Vuonna 1879 hänen äitinsä vuokrasi Haikon kartanon mailla sijaitsevan kesähuvilan, josta tuli taiteilijan kesäkoti kuolemaan saakka. Vuonna 1883 hän rakennutti itselleen ateljeen kattoikkunoineen. Hän rakasti Porvoon saaristoa ja sen asukkaita, jotka edustivat hänen mielestään isänmaata ja suomalaisuutta parhaimmillaan ja jotka olivatkin hänelle ehtymätön innoituksen lähde. Albert Edelfelt vietti täällä kaikkiaan 26 kesää ja maalasi yli 220 teosta, joista useat palkittiin Pariisin salongeissa. Hän kuoli rakastamassaan Haikossa 18. elokuuta vuonna 1905.

Näyttelyjulkaisu teemasta Albert Edelfeltin porvoolaiset ja saaristolaiset mallit. Albert Edelfeltin säätiön toimesta on kerätty aineistoa taiteilijan käyttämistä itäuusmaalaisista malleista jo usean vuoden ajan. Aineiston on tutkinut ja saattanut kirjan muotoon tutkija Lillemor Jordas Porvoon museosta. Julkaisu kertoo taiteilijan vahvasta sidonnaisuudesta Porvoon seutuun ja sen asukkaisiin. Julkaisu tuo oman mielenkiintoisen lisänsä taiteilijan elämää käsittävään kirjallisuuteen.


Taidenäyttelyt Taidetehtaalla

Taidetehtaan Taidehallissa 2. kerroksessa ilmainen taidenäyttely. Tutustu taidetarjontaan tästä linkistä.