Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Penedèsin lumous 14.9.2012

Näkymä Parés Baltàn Las Torres-viinitilan korkeimmalta kohdalta kaukaisuudessa siintävälle merelle on unohtumaton. Täällä on helppo antautua Penedèsin lumouksen valtaan.

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790. Nyt viinitalo tuottaa yli kahtakymmentä erilaista viiniä, rypälelajikkeitakin on kahdeksantoista. Tila on noudattanut ekologisia periaatteita jo vuosikymmeniä. Omat mehiläiset hoitavat pölytyksen, tauteja ja tuholaisia vastaan taistellaan mahdollisimman luonnonmukaisesti. Lannoite tarhoille tulee omasta tuhannen lampaan lampolasta. Vuodesta 2004 lähtien viinitalon tuotanto on virallisesti ollut luomua.

Viinitaloa isännöi Cusinén perhe, jonka omistuksessa se on neljättä sukupolvea. Perheen miehet vastaavat viinitarhoista ja viinien viennistä maailmalle. Vastuu viinien laadusta kuuluu kuitenkin perheen naisille, sillä molemmat miniät ovat viinitekijöitä ja vastaavat viinien valmistuksesta. Useat tilan viineistä onkin nimetty suvun naisten mukaan.

Illan asiantuntijana toimii Joan Cusiné, joka johdattaa meidät illan aikana Parés Baltàn upeiden viinien maailmaan, luonnollisesti espanjalaisen menun myötä.
 

Illan menu

Tapas-lautanen "Cavas"

Tapas-lautanen "Viñas blancos"

Härän sisäfileetä ja ylikypsää possua, punaviini-rosmariini-kastiketta

Manchego-juustoa, omenaista Parés Baltà Honeymoon-hyytelöä

Hinta 72 e/hlö sis. aperitiivin ja 4-ruokalajin illallisen viineineen ja viiniasiantuntijan opastuksen. Ilta alkaa klo 18.30.

 

Pöytävaraukset

Ennakkoon Haikon Kartanon myyntipalvelusta puh.019-57601, myynti@haikko.fi