Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Domaine Laroche

Chablis-alueen viininviljelysten alla lepää harvinaislaatuinen Kimmeridge-maaperä. Savi- ja kalkkikivikerrostumiin on sekoittunut miljoonia vuosia sitten fossiloitunutta meren eliöstöä ja osterinkuoria. Tämä maaperä tuottaa maailman hienointa valkoviiniä, jota l’Obédiencerie-nimisen luostarin munkit alkoivat valmistaa jo 900-luvulla. Tässä luostarissa, Chablis’n kylän sydämessä, toimii nykyään Larochen viinitalo.

Laroche aloitti viininviljelyn vuonna 1850. Tänään se on yksi Chablis´n suurimpia ja arvostetuimpia tuottajia. Domaine Laroche omistaa Chablis´sa yli sata hehtaaria viljelyksiä. Talo tuottaa viinejä kaikilta neljältä Chablis´n appelaatiolta (Grand Cru, Premier Cru, Chablis, Petit Chablis).

Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Blanchots

Grand Cru-tarha Les Blanchots on saanut nimensä maaperästästään, joka on hyvin kalkkipitoista ja väriltään lähes valkoista. Tarhan yli 25-vuotta vanhat köynnökset tuovat viineihin täyteläistä kypsyyttä, mutta samalla tyylikkästä mineraalisuutta ja aromaattisuutta. Hienostuneen eleganssinsa ansiosta Les Blanchots´ta pidetään Grand Cru-viinien kuningattarena.

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons

Premier Cru Les Vaillons-tarha sijaitsee arvostetun Grand Cru-rinteen vasemmalla puolen. Les Vaillons onkin tunnetuimpia ja arvostetuimpia Premier Cru-viinejä. Tarhan maaperä on klassinen Kimmeridge, savi ja kalkkikerrostumineen. Syvään juurtuneet vanhat köynnökset tuovat viiniin maaperän mineraalisuuden. Les Vaillons on klassinen Chablis.

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaudevey

Les Vaudevey sijaitsee Beinen kylässä hyvin lähellä Chablis´n kylää. Maaperä palstalla on kalkkikiven ja fossiilien lisäksi piikiveä. Les Vaudevey Premier Cru-viinit ovatkin tyyliltään erittäin kuivia, raikkaan hapokkaita ja mineraalisia. Piikivestä johtuen niistä voi löytää myös tyylikästä savuisuutta.

Listalla olevilla Domaine Laroche Grand Cru ja Premier Cru-viineillä on Suomessa rajallinen saatavuus. Vuosikerrat 2002, 2005 ja 2009 olivat kaikki erittäin hyviä Chablis´sa. Tätä hienostunutta viiniä voit tilata Haikon Kartanon viinilistalta.