Hyppää pääsisältöön

Yritysvastuu

Kokonaisvaltainen vastuullinen toiminta on meille tärkeä arvo ja lähdimme mukaan yritysvastuuta kehittävään ja siitä viestivään Versoon tammikuussa 2011. Uskomme, että se kannustaa meitä olemaan yhä parempia ja vastuulisempia. Ekologisten ympäristöratkaisujen lisäksi haluamme panostaa vahvasti asiakaspalveluun, henkilöstön hyvinvointiin sekä yhteisöllisiin asioihin. 

Tutustu käytännön vastuullisiin tekoihimme 

Yrityksen vastuullisuus on yhä tärkeämpi valintakriteeri päätettäessä minkä yrityksen palveluja halutaan käyttää. Haluamme olla kärkiyritysten joukossa myös tällä kriteerillä.

Ympäristöohjelma

Haikon Kartano liittyi tammikuussa 2008 yhtenä ensimmäisistä hotelleista Suomessa Euroopan Unionin energiatehokkuus-sopimukseen, jonka tavoitteena on 9 prosentin vähennys energiankulutuksessa vuoteen 2016 mennessä.

Ympäristötietoisuus osana toimintaamme

Hotelli Haikon Kartano sijaitsee keskellä kaunista, itä-uusimaalaista saaristomaisemaa. Haluamme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, että suomalaisten etuoikeus puhtaaseen ja avaraan luontoon säilyy myös tuleville sukupolville.

Ympäristötietoisuuden lisääminen osana jokapäiväistä toimintaa on koko henkilökunnan asia.

Energian kulutus

Energian kulutus on palvelualojen suurin ympäristökuormittaja. Energian kulutusta vähentämällä säästämme ympäristöämme.

Olemme edelläkävijöitä Suomessa merilämmön hyödyntämisessä. Yli 60 % käyttämästämme lämmitysenergiasta saadaan saasteettomasti merestä. 35 % lämmitysenergiasta tehdään puhtaasti maakaasulla. Vain kovimmilla pakkasilla tarvitaan öljyä. Kaikki käyttämämme sähkö on Porvoon energian toimittamaa, ympäristöystävällisesti tuotettua Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa ekoenergiaa.

Ilmastointi

Ilmastointikoneiden käyntiaikoja pystytään säätämään entistä tarkemmin. Suurin osa ilmastointikoneista on automatisoitu niin että koneiden käyntinopeus säätyy tilan CO/2 pitoisuuden mukaan automaattisesti. Lämmön talteenotto on kaikissa merkittävissä poistokoneissa.

Valaistus

Kaikkialla kartanon historiallisia julkisia tiloja lukuun ottamatta on jo siirrytty säästölamppuihin ja pitkäikäisiin natriumpurkauslamppuihin. Asiakkaitamme kehotetaan monin tavoin säästämään sammuttamalla mahdollisuuksien mukaan valoja.

Vesi

Veden kulutusta pyritään minimoimaan vettä säästävillä vesikalusteilla ja säätämällä esim. WC:eiden vesisäiliöiden tilavuutta. Nurmikoiden ja kasvien kasteluun käytetään kaivovettä.

Jätteet

Ensisijainen tavoite olisi tietenkin ehkäistä jätteiden syntyä. Se ei ole kuitenkaan kokonaan mahdollista. Jätehuoltoa, lajittelua ja kierrätystä on tehty jo monta vuotta koko talossa.
Haikossa lajitellaan ja toimitetaan edelleen:

  • paperi
  • ongelmajätteet (öljyt, paristot, loisteputket, kestopuu jne)
  • lasi ja lasipullot
  • pakkauspahvi

Hankinnat

Tuotteita hankittaessa pyrimme kiinnittämään huomiota niiden elinkaaren aikaisiin ympäristövaikutuksiin.
Käytöstä poistetut tavarat laitetaan vielä kiertoon. Vältämme mahdollisuuksien mukaan kertakäyttötuotteita ja -pakkauksia.