Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Tiedotteet

Huippukylmästä apua atooppiseen ihottumaan

Kirjoittaja Ylläpitäjä 24.08.2008

Tiedotteet »

Atooppinen ihottuma on krooninen, tulehduksellinen ihosairaus, johon kuuluu tyypillisinä oireina kuiva ja kutiseva iho. Pahimmillaan sairaus voi vaikuttaa heikentävästi myös elämänlaatuun. Tavallisesti atooppista ihottumaa hoidetaan kortisonivoiteilla, perusvoiteilla sekä valohoidolla ja tarvittaessa myös sisäisellä lääkityksellä. Kaikille nämä hoidot eivät sovi tai hoidot saattavat menettää tehonsa.

Huippukylmähoito – 110 astetta on 1970-luvulla Japanissa kehitetty hoitomuoto.

Sitä on jo vuosia käytetty tuloksekkaasti mm. tulehduksellisien reumasairauksien hoidossa. Huippukylmähoidossa koko keho altistetaan kylmälle -110 asteisessa huoneessa, jossa ollaan 1-3 min kerrallaan sietokyvyn mukaan.

Haikon Kylpylässä tutkittiin huippukylmän vaikutusta atooppiseen ihottumaan. Ihotauteihin erikoistuva lääkäri Taras Klimenko tutki ryhmää atooppista ihottumaa sairastavia henkilöitä, jotka kävivät huippukylmähoidossa neljän viikon ajan kolme kertaa viikossa. Kortisonivoiteita tai muita atooppisen ihottuman hoitomuotoja ei käytetty kylmähoidon aikana. Tämän jälkeen seurasi kahdeksan viikon seurantajakso, jolloin ihottuman vaikeusastetta, kutinaa ja unen laatua mitattiin.

Tulokset osoittavat, että säännöllisestä kylmähoidosta saattaa olla huomattavaa apua atooppiseen ihottumaan. Tutkittavat kokivat ihon kutinan vähentyneen sekä unenlaadun parantuneen ja myös ihottuma rauhoittui tutkimuksen aikana. Tutkimuksen tulokset on julkaistu kansainvälisessä tiedelehdessä (Archives of Dermatology, 2008; 144:806-8).

Kylmähoito oli hyvin siedettyä, eikä sitä koettu epämiellyttävänä hoitomuotona. Melkein koko ryhmä kävi hoidoissa lääkärin ohjeiden mukaan hoitojakson loppuun saakka.

Kylmähoidosta ei ole todettu vakavia haittavaikutuksia, mutta sitä ei suositella niille, joilla on todettu vakava sydänsairaus, korkea hoitamaton verenpaine tai kylmäallergia. Kylmähoito ei myöskään sovi raskauden aikana eikä imettäville äideille. Hoito ei kuulu KELAn korvausten piiriin.

Haikon kylpylän huippukylmähoito

Hotelli Haikon Kartano
Haikkoontie 114, 06400 Porvoo
puh.019 – 57601, www.haikko.fi

Lisätietoja

lääkäri Taras Klimenko etunimi.sukunimi@helsinki.fi

ja Hotelli Haikon Kartanon kylpylänjohtaja Raija Huovinen, etunimi.sukunimi@haikko.fi

Takaisin