Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Tiedotteet

Juhlasta Juhlaan - Haikon kesänäyttely

Kirjoittaja Ylläpitäjä 02.04.2007

Tiedotteet »

JUHLASTA JUHLAAN - Haikon Kartanon kesänäyttely 19.6.-12.8.2007

Kesänäyttely kertoo Haikon Kartanon vuosisatoja vanhasta juhlaperinteestä. Juhlien ensimmäinen loistoaika ajoittuu 1800-1900-lukujen vaihteeseen, jolloin kartanossa vieraili Venäjän keisarisuvun jäseniä, muita kuninkaallisia sekä suomalaisen kulttuurielämän vaikuttajia, heidän joukossaan Haikon vakituinen kesävieras Albert Edelfelt. Vuonna 2006 tuli kuluneeksi 40 vuotta, kun Haikon Kartano avattiin ensimmäisenä kartanohotellina Suomessa. Hotellin sisustus toteutettiin kunnioittaen Haikon Kartanon kiehtovaa perinteikästä historiaa. Kartano alkoi elää toista loistokauttaan ottaen jälleen vastaan niin kuninkaallisia kuin kulttuurin ja politiikan vaikuttajia.

”Juhlasta juhlaan” -näyttely kertoo kuinka Haikossa juhlitaan tänäänkin loistokkaasti ja antaa vinkkejä onnistuneisiin unohtumattomiin juhliin.

Teeman mukaisesti näyttelyssä on näyttäviä juhlakattauksia. Keramiikkataiteilija Dorrit von Fieandt kattaa oma juhlapöytänsä. Samoin Jukka Rintala toteuttaa katteensa suunnittelemillaan astioilla ja tekstiileillä. Hääjuhlat saavat oman loisteliaan juhlapöytänsä Haikon Kartanon tapaan.

Juhlamenuistä mainittakoon mm historiallinen lounasmenu, joka on peräisin Nikolai II:n ajalta. Menun on kuvittanut suuriruhtinatar Viktoria Melita, joka miehensä suuriruhtinas Kiril Vladimirovitsin ja lastensa kanssa löysi turvapaikan Haikon Kartanosta vallankumouksen ajettua perheen maanpakoon Venäjältä. Esillä on myös kokoelma menuita, jotka kertovat historian merkkihenkilöiden vierailuista Haikon Kartanossa vuosien varrella.  

Näyttely on avoinna Haikon Kartanon Kongressikeskuksessa 19.6.-12.8.2007 ma-pe klo 10.30-17.00, la 10.30-18.30. Tilauksesta ryhmille myös aukioloaikojen ulkopuolella. Sis.pääsy 2 €/hlö, maksuton hotellissa yöpyville vieraille.

Lisätietoja Hanna Kaarina Syrjäläinen puh. 040-55 29 083 tai pr-services@co.inet.fi

Oman osionsa näyttelyssä muodostaa juhlapukunäyttely, jonka toteuttavat maamme tunnetuin, Pro-Finlandia- mitalilla palkittu, muotitaiteilija Jukka Rintala ja Matti Vaskelainen Studio Jukka Rintala Oy:stä. Esillä on kauppaneuvos Satu Tiivolan tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ja monissa muissa juhlissa käyttämiä tunnettujen muotihuoneiden suunnittelemia juhlapukuja. Mukana on mm. Nina Riccin ja Leonardin iltapukuja sekä Pierre Balminin, Louis Feraud:n ja Guy Larochen jakkupukuja. Juhlapukukokoelmassa on esillä myös Jukka Rintalan kauppaneuvos Satu Tiivolalle suunnittelemia juhlavaatteita.

Takaisin