Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Tiedotteet

Näyttely ”Saaristön väkeä ja huvilaneitejä” – Albert Edelfeltin porvoolaisia malleja 15.5.-15.9.2014 Haikon Kartanossa

Kirjoittaja Haikon Kartano 16.05.2014

Tiedotteet »

Albert Edelfeltin syntymän 160-vuotisjuhlavuosi jatkuu Haikon Kartanossa, taiteilijan kesäkodin maisemissa.

Näyttelyjulkaisu teemasta Albert Edelfeltin porvoolaiset ja saaristolaiset mallit
Albert Edelfeltin säätiön toimesta on kerätty aineistoa taiteilijan käyttämistä itäuusmaalaisista malleista jo usean vuoden ajan. Aineiston on tutkinut ja saattanut kirjan muotoon tutkija Lillemor Jordas Porvoon museosta. Julkaisu kertoo taiteilijan vahvasta sidonnaisuudesta Porvoon seutuun ja sen asukkaisiin. Julkaisu tuo oman mielenkiintoisen lisänsä taiteilijan elämää käsittävään kirjallisuuteen.

”Saariston väkeä ja huvilaneitejä” näyttelyssä esitellään Haikossa syntyneitä teoksia ja näissä maalauksissa taiteilijan käyttämiä saaristolaisia malleja. Monet malleista olivat Haikon Kartanon palvelusväkeä. Näyttely toteutetaan isojen teoskuvatulosteiden ja malleja esittelevien valokuvien keinoin.

Haikon Kartanon välittämässä läheisyydessä sijaitseva Albert Edelfeltin ateljee avautuu 15.5.2014 ja on avoinna 15.9. saakka.

Vuonna 2014 Albert Edelfeltin syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta. Taiteilija syntyi Kiialan kartanossa Porvoon maalaiskunnassa 21.heinäkuuta 1854. Albert Edelfeltin vahva tunneside Porvoon saaristoon syntyi jo varhain, sillä kaikki lapsuutensa kesät hän vietti täällä äidin kotikartanossa. Vuonna 1879 hänen äitinsä vuokrasi Haikon Kartanon mailla sijaitsevan kesähuvilan, josta tuli taiteilijan kesäkoti kuolemaan saakka. Vuonna 1883 hän rakennutti itselleen ateljeen kattoikkunoineen. Hän rakasti Porvoon saaristoa ja sen asukkaita, jotka edustivat hänen mielestään isänmaata ja suomalaisuutta parhaimmillaan ja jotka olivatkin hänelle ehtymätön innoituksen lähde. Albert Edelfelt vietti Haikossa kaikkiaan 26 kesää ja maalasi yli 220 teosta, joista useat palkittiin Pariisin salongeissa. Hän kuoli rakastamassaan Haikossa 18. elokuuta vuonna 1905.

 

Takaisin