Tee huonevaraus
 
 
 
Muutamia jäljellä Täynnä
Huom! Yllä olevat merkinnät ovat viitteellisiä ja pätevät normaali-hintoihin. Tarjous sekä kiintiö-koodeilla voi silti olla vapaita huoneita.
PleaseWaitWhileLoading

Hotelli Haikon Kartano

Kartanohotelli Haikko

Tiedotteet

Virkeä startti -uutuuskonsepti

Kirjoittaja Ylläpitäjä 19.11.2009

Tiedotteet »

Virkeä startti -uutuuskonsepti käynnistää vuoden - Virkisty huippukylmässä tai aromaterapeuttisessa vartalohoidossa

Vuodenvaihteessa moni tuskailee runsaan syömisen, pimeän vuodenajan ja vähentyneen liikunnan aiheuttamaa väsynyttä oloa. Haikon Kartano lanseeraa tammikuussa uudenlaisen hyvinvoinnin hotelliviikonlopun konseptin, jossa tähdätään uuden vuoden virkeämpään starttiin ammattilaisten opastuksella ja ainutlaatuisin hoidoin.

Haikon Kartanon uusi Virkeä startti -hyvinvointikonsepti koostuu hotelliviikonlopusta, joka räätälöidään yksilölliseksi valinnan mukaan joko hoikentavalla hemmotteluhoidolla tai personal trainigillä, jossa liikunnan ammattilainen opastaa asiakasta tämän omista lähtökohdista kohti liikunnallisempaa arkea. Ainutlaatuisen elementin tarjoaa käynti huippukylmähoidossa. Hyvinvointielämyksen kruunaa Haikon Kartanon keittiöpäällikkö Jari Uotilan suunnittelema vähäkalorinen, kolmen ruokalajin Virkeä startti -illallinen, jossa yhdistyvät keveys ja hyvästä ruoasta nauttiminen.

– Virkeä startti -menuun on valittu laadukkaita raaka-aineita, jotka on valmistettu keveän herkulliseksi illalliseksi mm. höyryttämällä ja täydentämällä makuja sesongin kasviksilla, juureksilla ja sienillä. Ateriaelämys huipentuu raikkaaseen sorbettijälkiruokaan, sillä hyvinvointiin kuuluu myös itsensä hemmottelu silloin tällöin, Uotila kuvailee.

Personal trainingista alkusysäys liikuntaan

Virkeä startti -viikonloppua voi täydentää personal trainingilla, jossa fysioterapeutti haastattelee asiakasta, tekee kuntokartoituksen ja räätälöi yksilöllisen liikuntareseptin. Personal trainingissa käytetään apuna Polar Body Age -mittausjärjestelmää, jossa asiakkaalle tehdään 4 - 13 erilaista, mm. lihasvoimaa, hapenottokykyä ja notkeutta mittavaa kuntotestiä. Polar Body Age -testi kertoo kehon toiminnallisen iän suhteessa biologiseen ikään. Asiakas saa mukaansa kotiohjeet, joilla liikkumista on helpompaa jatkaa myös arkena. Personal training -tapaaminen päättyy rentouttavaan hierontaan ja urheilijoidenkin käyttämään huippukylmähoitoon.

– Haluamme motivoida asiakasta elämänmuutoksessa reippaasti alkuun. Lähtötilanteen arviointi on tärkeää, jotta osataan keskittyä oikeisiin kehitysalueisiin. Personal trainingin tekee koulutettu fysioterapeutti, joka räätälöi asiakkaalle liikuntasuositukset ja ehdottaa sopivia lajeja. Kyse ei ole vain hikilenkille patistamisesta tai saliohjelman tekemisestä, vaan aidosta huolenpidosta ja alkusysäyksen antamisesta asiakkaan hyvinvoinnille, kertoo Haikon Kartanon fysioterapeutti Pasi Pekkala.

Rentoutumista ja uutta virtaa arkeen hemmotteluhoidosta

Kylpylämaailman uusin trendi on entistä kokonaisvaltaisemmat, kaikkia aisteja hemmottelevat kylpyläelämykset. Kuluttajat toivovat hoidoiltaan yksilöllisyyttä, aikaa ja mahdollisuutta rauhoittua. Kuluttajat ovat myös entistä ympäristötietoisempia, mikä heijastuu luonnonkosmetiikan ja puhtaiden raaka-aineiden suosimisen kasvuna. Haikon Kartanon Virkeä startti -viikonlopun voi täydentää kiinteyttävällä ja aromaterapeuttisella Decléor Intense Slimming -vartalohoidolla.

– Hemmotteleva Decléor-vartalohoito osana Virkeä Startti -viikonloppua on palvelus menneen syksyn väsyttämälle mielelle ja keholle. Pitkät, stressaavat työpäivät ja hektinen arki vaativat veronsa, jolloin kehon ja mielen palautumiseen kannattaa panostaa. Lupaamme, että elämyksellinen rentoutuminen uusissa maisemissa on toimiva tapa ladata akkuja. Omaan jaksamiseen panostaminen vuoden pimeänä aikana auttaa kevään odotuksessa, kannustaa kylpylänjohtaja ja hyvinvointipäällikkö Raija Huovinen.

Virettä huippukylmähoidosta

Haikon Kartanon Virkeän Startti -paketin molempiin lisäosiin kuuluu käynti ainutlaatuisessa huippukylmähoidossa, joka kehitettiin alun perin Japanissa 1970-luvulla reuman ja astman hoitoon. Nykyisin sitä käytetään mm. urheilusuorituksista palautumiseen, lihas- ja nivelvaivoihin, iho-ongelmiin kuten atooppiseen ihottumaan ja psoriasikseen sekä hengityselinsairauksien hoitoon.

– Huippukylmä tuotetaan hoitohuoneeseen sähköllä ja nestemäisellä typellä. Käynti kylmässä on monelle ennen kaikkea extreme-kokemus. Moni kuitenkin kokee saavansa hoidosta apua esimerkiksi nivel- ja lihaskipuihin, unettomuuteen ja stressiin. Huippukylmähoidossa käynti on turvallista ja hoidossa käyntiä valvoo aina ammattilainen. Vaikka hoito on hyvin siedettyä ja turvallista, sitä ei suositella mm. sydänsairaille tai aivoverenkierronhäiriöistä kärsiville, eikä raskaana oleville tai imettäville äideille, Pasi Pekkala tiivistää.

Kylmähoitoon mennään uima-asussa korvat, kädet ja jalkaterät suojattuina. Kylmätilassa kuljetaan ensin -30- ja -60-asteisten huoneiden läpi -110-asteiseen tilaan. Kylmimmässä -110 asteessa ollaan maksimissaan kolme minuutta. Kahden minuutin oleskelu huippukylmässä vastaa noin 20 sekunnin avantouintia.

– Äärimmäisen kylmyyden hoitovaikutus perustuu kylmäshokkiin, joka aktivoi kehoa tuottamaan hyvää oloa tuottavia aineita kuten endorfiinia. Jo ensimmäinen kerta huippukylmässä on elämys, mutta hoidolliset vaikutukset saadaan useammalla sarjakäynnillä, Raija Huovinen kertoo.

Tuotetiedot

Haikon Kartanon Virkeä startti -hyvinvointiviikonloppu on myynnissä 18.1.–28.3.2010 välisenä aikana. Pakettiin kuuluu yöpyminen Kylpylähotellin Standard- tai Superior-luokan huoneessa, buffet-aamiainen ja Virkeä startti -menu, jolle on tehty myös oma viinisuositus. Lisäksi mahdollisuus käyttää Yorokobi-HyvänOlon altaita, saunoja ja kuntosalia sekä osallistua ohjattuihin liikuntatuokioihin.

Personal training -lisäosaan kuuluu asiakkaalle tehtävä Polarin Body Age Kehon Ikä mittaus, testituloksen perusteella tehtävä yksilöllinen kunto-ohjelma (50 min), 25 minuutin rentouttava hieronta ja käyntikerta huippukylmähoidossa.

Hemmottelevampaan -lisäosaan kuuluu hoikentava Decléor Intense Slimming -vartalohoito (75 min.) ja käyntikerta huippukylmähoidossa.

Asiakas voi halutessaan ostaa Virkeä startti -pakettiin fysioakustisen rentoutuksen.

TIETOA HAIKON KARTANON VIRKEÄ STARTTI -MENUSTA, KIINTEYTTÄVÄSTÄ DECLÉOR-VARTALOHOIDOSTA JA FYSIOAKUSTISESTA RENTOUTUKSESTA

Haikon Kartanon Virkeä Startti -menu

Riista-consommé, paahdettua metsäkyyhkyä ja suppilovahveroita

     * * * 

Loimutettua nieriää ja pariloitu kampasimpukka, kasvismosaiikkikastiketta

     TAI

Serrano-kinkkuun kiedottua maissikanaa ja tryffelimaustettua artisokka-kasvissalaattia

     * * * 

Mustaherukka-sorbettitorttua ja tuoreita marjoja

Virkeä startti -menun viinisuositukset

Lugana Riserva Sergio 2006, Zenato, Veneto
Valpolicella Superiore 2007, Zenato, Veneto

Virkeä startti -konseptin lisäosan kiinteyttävä Decléor-vartalohoito

Ranskalaisen aromaterapeuttisen Decléor-kosmetiikkasarjan kiinteyttävä Intense Slimming -vartalohoito puhdistaa kehoa poistamalla kuona-aineita ja ylimääräisiä nesteitä. Hoito vähentää näkyvää selluliittia ja pehmentää ihoa.

Hoidon alussa vartalo kuoritaan verenkiertoa stimuloivalla ja ihoa pehmentävällä aineella, joka sisältää mm. kasvien siemeniä ja jyviä, aprikoosia ja kauraa. Seuraavaksi tehdään rentouttava selkähieronta 100 % puhtaalla aromaattisella vartalobalsamilla, jonka jälkeen koko vartalolle levitetään verenkiertoa stimuloiva selluliittinaamio, joka sisältää mm. mustapippuria ja greipin eteerisiä öljyjä, merilevää, savea, kasviuutteita ja vihreää teetä. Vartalonaamion annetaan vaikuttaa lämpöpeiton alla, jolloin asiakas saa nauttia myös rentouttavasta päähieronnasta. Vaikutusajan päätteeksi asiakas pääsee lämpimään suihkuun ja lopuksi iholle levitetään lymfakiertoa ja rasvan palamista tehostava voide, joka sisältää mm. kofeiinia, minttua, papaijaa ja basilikaa. Hoito kestää 75 minuuttia.

Fysioakustinen rentoutus mukailee aaltoja

Haikon asiakas voi ostaa Virkeä Startti -pakettiin lisäksi ainutlaatuisen, matalataajuisiin siniääniaaltoihin perustuvan fysioakustisen Sound Wave -rentoutuksen. Fysioakustisessa rentoutuksessa levätään divaanilla, jossa siniääniaallot tuntuvat kehossa miellyttävänä, aaltoilevana värähtelynä, mikä resonoi kudoksissa saaden ne rentoutumaan. Elämystä täydentävät rauhallinen ympäristö, musiikki ja lempeän aromaterapeuttiset tuoksut. Fysioakustista rentoutusta käytetään mm. lihasjännitysten, migreenin, heikentyneen ääreisverenkierron ja erilaisten kehon kiputilojen hoitoon.

Lisätietoja

Varatoimitusjohtaja Kai Mattsson, kai.mattsson@haikko.fi, puh. 040 829 2600
Kylpylänjohtaja ja hyvinvointipäällikkö Raija Huovinen, raija.huovinen@haikko.fi, puh. 040 841 7772
Viestintätoimisto Akvamariini Porter Novelli, elina.ikalainen@akvamariini.fi, puh. 09 241 0072

Takaisin