Hyppää pääsisältöön

Mitä elämyksiä ja tekemistä Sinä kaipaat lomasi yhteyteen? Kylpylää, saaristoristeilyä, konserttia, taidehetkiä, teatteria, pyöräilyä, kuntoilua, jne.
Haikon Kartanosta sekä Porvoosta löytyy jokaiselle jotakin - valitse juuri Sinun lomaasi sopivin!

Lomavinkit Haikossa

Albert Edelfet Ateljee

Albert  Edelfelt vietti Haikossa kaikkiaan 24 kesää ja maalasi yli 200 teosta, joista useat palkittiin Pariisin salongeissa. Tutustu Edelfeltin ateljeemuseoon, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Haikon Kartanosta ja on auki toukokuun puolivälistä syyskuulle saakka.

Ulkoile ja liiku Haikon Kartanossa

Haikon kaunis kartanopuisto ja kaunis merenranta houkuttaa liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Kartanon portin läheltä alkavat ulkoilureitit tarjoavat hyvät lenkkeily- ja kävelypolut ja talvella hiihtoladut.
Tutustu Haikon liikuntatarjontaan.
Kartta Haikon kartanopuitosta
Haikon tapahtumakalenteri

Runebergillä Porvooseen tai Helsinkiin

M/s J.L. Runeberg liikennöi kesäaikaan säännöllisesti Porvoo-Helsinki väliä ja pysähtyy tarvittaessa Haikon laiturissa. Miten ihastuttava tapa saapua kylpylälomalle tai tehdä päiväretki Porvooseen!
Tutustu aikatauluihin

Porvoo on suosittu kaupunkikohde

Idyllinen Porvoo on vain 10 minuutin ajomatkan päässä Haikosta. Porvoossa koet taide-, konsertti- ja teatterielämyksiä kulttuurikeskus Taidetehtaalla. Taidetehtaalla toimii myös Suomen parhaimpiin elokuvateattereihin lukeutuva Biorex.

Porvoon vanhasta kaupungista löydät ihastuttavia puoteja, kahviloita ja museoita. Lähellä sijaitsevat hevostallit sekä talvisin Kokonniemen hiihto- ja laskettelukeskus ovat vain osa alueen persoonallista tarjontaa. Kesällä Kokonniemessä toimii alamäkipyöräilyn mahdollistava Bike Park. Joulun tunnelmaan virittäytyy luonnostaan vanhan ajan joulumarkkinoilla Porvoossa.

Tutustu Porvoon matkailutarjontaan
Porvoon tapahtumakalenteri

Polttareiden oheisohjalmaksi ja hurjapäille vain n. puolen tunnin ajomatkan päässä tuulitunneli, kiipeilypuisto ja surffausmahdollisuus. Lue lisää