Cryolipo-hoito Haikossa - eroon rasvasoluista!

Mitä tapahtuu cryolipo-hoidosta? Hoidossa on kyse esteettisestä laitehoidosta, joka on vaihtoehtoinen hoitomuoto rasvaimulle ja noin 1,5 h kestävä toimenpide on nopea ja turvallinen, eikä se vaadi toipumisaikaa tai sairaslomaa. Hoito on kolmevaiheinen (lipolaser vaihe, cryovaihe sekä viimeisenä kavitaatio). Hoito on erityisen hyvä niille ongelma-alueille, joita ei välttämättä liikunnan avulla saada pois mm. vatsan alueelle, reisille, jenkkakahvoille, selkään ja alleihin.

 1. Lipolaser vaihe 10 min. - rasvasolut pehmennetään ja herätellään
 2. Cryovaihe 50 min. - rasvasolut rikotaan ja kristallisoidaan jäädyttämällä
 3. Kavitaatiovaihe 5-20 min. - rasvasolut tuhotaan lopullisesti ultraäänen avulla

Cryolipo-hoidossa jäädytetään rasvasoluja

Cryolipo-hoito perustuu rasvasolujen jäähdyttämiseen niin alhaiseen lämpötilaan, että ne kristallisoituvat ja sulavat liueten kehosta pois. Sulettuaan rasvasolut menevät apoptoosiin eli kuolevat ja niiden sisältämä rasva pilkkoutuu lipideiksi. Rasvasolujen liukeneminen kehosta pois jatkuu useita viikkoja hoidon jälkeen. Lopulliset tulokset näkyvät n. 2 kk kuluttua, riippuen henkilön aineenvaihdunnan vilkkaudesta. Mitä enemmän juo vettä hoidon jälkeen, sitä nopeammin lipideiksi muuttuneet rasvasolut poistuvat ja tulokset tulevat näkyviin nopeammin. Lopputulos on luonnollinen ja hoidossa rasvasolut tuhotaan lopullisesti.

Yhdellä hoitokerralla voidaan saada poistettua jopa 26% hoidetun alueen rasvasoluista ( useita senttejä). Rasvaa lähtee prosentuaalisesti joka hoitokerta saman verran. 2-3 hoitokertaa samalle alueelle vastaa perinteistä rasvaimua.

Hoito voidaan toistaa n. 1 kk välein samalle alueelle, 4 aluetta maksimissaan. Hoito kestää n. 2 h kahvojen lukumäärästä riippumatta. Hoidon hinta määräytyy käytettävien kahvojen mukaan, kahvoja voidaan laittaa kerrallaan paikalleen 4 kpl.

Tutustu ja varaa esteettinen laitehoito

Mitä hoitotilanteessa tapahtuu?

 1. Asiakkaalle kerrotaan hoidosta ja laitteen toimintaperiaatteesta
 2. Asiakkaalle tehdään mittaukset (ennen hoitoa) ja asiakkaan halutessa otetaan valokuva ennen hoidon aloittamista. Samalla kartoitetaan hoitoalue ja käytettävien kahvojen määrä.
 3. Asiakas siirtyy hoitotuoliin
 4. Aloitetaan 3-vaiheinen cryo-hoito
 5. Hoidon jälkeen tehdään uudet mittaukset
 6. Annetaan kotihoito-ohjeet ja suositellaan kotihoitotuotteet

Hoito tapahtuu puoli-istuvassa asennossa eli hoidon aikana voi lueskella tai rentoutua. Paleltuman riskiä hoidon aikana ei ole, sillä jokaisen kahvan alle asetetaan ihoa suojaava glyseriiniliina.

Kenelle hoito sopii?

Cryolipo-hoito sopii useimmille terveille aikuisille. Vakavasti ylipainoisille henkilöille Cryolipo ei ole oikea ratkaisu. Parhaiten hoito sopii itsepäisten rasvamuodostumien pysyvään poistoon lievästi ylipainoisilla henkilöillä, jotka muutoin ovat kohtuullisen hyväkuntoisia.

Hoito saattaa olla myös kaivattu lähtölaukaus kokonaisvaltaiselle elämäntapojen muutokselle ja liikunnan aloittamiselle.

Muut kontraindikaatiot eli esteet hoidon antamiselle

 • vakava verenpainetauti
 • rasvamaksa
 • maksakirroosi
 • munuaissairaus (Renault’s desease)
 • Marevan-lääkitys (verenohennuslääke)
 • vakava herkkyys kylmälle ( Cryoglobulinemia, raajat kylmettyvät)
 • raskaus
 • alle 16 vuoden ikä
 • alle vuoden vanhat arvet hoitoalueella 
 • runsaasti suonikohjuja
 • sydämentahdistin
 • metallia kehossa hoidettavalla alueella

Jos asiakkaalla ei ole tarpeeksi rasvakudosta, saattaa käydä niin, etteivät kahvat kiinnity cryo-vaiheessa. Tällöin suositellaan vartalon HIFU-ultraäänihoitoa, joka edesauttaa ihon kiinteyttämistä. Tämä hoito sopii erityisesti käsivarsille, reisien ja pakaroiden hoitoon sekä raskauden jälkeen.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen voi alueella esiintyä turvotusta (esim. vyötärön mitta kasvaa hetkellisesti), erityisesti, jos on taipumusta nesteen kertymiseen kehossa ja jos on heikko aineenvaihdunta. Turvotus laskee muutamassa tunnissa. Myös mustelmia saattaa tulla, jos rasvakudosta ei ole runsaasti. Kavitaatiovaihe tasoittaa kuitenkin mustelman muodostumisen tehokkaasti. Hoidon jälkeen ei tarvita sairaslomaa.

Hoidon jälkeen on  tärkeää juoda runsaasti vettä (1,5-2 l), venytellä ja käydä päivittäin ulkoilemassa (0,5 h). Muista myös terveellinen ruokavalio ja vältä sokeri- ja rasvapitoisia ruokia (hiilihydraattipitoisia) sekä runsasta alkoholin käyttöä!

Kokemuksia hoidoista

Mitä enemmän asiakkaalla on rasvakudosta, sitä enemmän senttejä lähtee ensimmäisellä käynnillä. Paras tulos Haikossa on ollut jopa 3 cm ensimmäisen hoidon ja mittauksen jälkeen.

Hoidossa käyneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä hoitoon ja monet ovat tulleet myös uusintahoitoihin. Monelle asiakkaalle tämä hoito on myös toiminut motivaattorina terveellisten elämäntapojen aloittamiseen.

- Ystäväni huomasivat hoikistuneen keskivartaloni - kun puolisokin huomautti asiasta, mittasin lopulta vyötäröni ja hoidon jälkeen vyötäröltä oli kadonnut yhteensä 5 cm. Suosittelen ehdottomasti hoitoa myös miehille!

- Aluksi en huomasin vain janontunteen, mutta hoidossa ei kadonnut vyötäröltäni senttejä. Noin kaksi kuukautta hoidon jälkeen huomasin painoni pudonneen kaksi kiloa. Olen normaalipainoinen, joten nämä olivat juuri ne ikävät kilot, jotka ruokavalionkaan muutoksella eivät suostuneet vyötäröltä lähtemään! Hoidon jälkeen painonhallinta on ollut aiempaa helpompaa.

Etsi vapaita hoitoaikoja