HAIKON KARTANOLLE KANSAINVÄLINEN YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI

Green Key -ympäristösertifikaatin saanut Haikon Kartano on sitoutunut tekemään tavoitteellista ja kansainvälisesti tunnustettua työtä ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hotelli Haikon Kartano sijaitsee keskellä kaunista, itä-uusimaalaista saaristomaisemaa ja kaunista 14 ha kartanopuistoa. Haluamme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, että suomalaisten etuoikeus puhtaaseen ja avaraan luontoon säilyy myös tuleville sukupolville.

Green Key on maailmanlaajuinen kestävää matkailua edistävä ohjelma ja ympäristömerkki. Mukana on jo yli 2.500 kohdetta 53 eri maassa. Green Key -merkki kertoo asiakkaillemme ja sidosryhmillemme, että teemme tavoitteellista ja kansainvälisesti tunnustettua työtä ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi.

GREEN KEY -OHJELMAN YMPÄRISTÖKRITEERIT

Olemme sitoutuneet toimimaan Green Key -ohjelman ympäristökriteerien mukaisesti. Tämä tarkoittaa päivittäistä ja käytännönläheistä ympäristötyötä, jossa on mukana koko henkilökuntamme johdosta alkaen. Esimerkiksi käytämme vettä ja energiaa mahdollisimman tehokkaasti ja säästäen, lajittelemme ja kierrätämme jätteet sekä koulutamme henkilökuntaamme ympäristöasioissa. Osana ohjelmaa viestimme ympäristötyöstämme aktiivisesti koko henkilökunnan voimin ja innostamme asiakkaammekin mukaan.

Hotellissa on tarjolla myös laaja valikoima lähi- ja luomuruokaa. Asiakkaille uudistus näkyy mm. siten, että huonekansioiden ja muun painetun materiaalin sijasta hotelli-info tarjotaan ensimmäisenä Suomessa kaikkiin hotellihuoneisiin huonekohtaisista sähköisistä tableteista, joista pääsee lukemaan myös ajankohtaisia lehtiä ja tekemään helposti mm. pöytä- ja hoitovaraukset.

Olemme myös edelläkävijöitä merilämmön hyödyntämisessä Suomessa. Yli 60 % käyttämästämme lämmitysenergiasta saadaan saasteettomasti merestä. 35 % lämmitysenergiasta tehdään puhtaasti maakaasulla. Vain kovimmilla pakkasilla tarvitaan öljyä. Kaikki käyttämämme sähkö on Porvoon energian toimittamaa, ympäristöystävällisesti tuotettua Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKO-energiaa. Se tuotetaan paikallisesta metsähakkeesta Porvoon Tolkkisten biovoimalaitoksessa.

Lue lisää ympäristöteoistamme