Tanssija Mia haluaa selvittää kehonsa koostumuksen. Lähtökohta on tietysti hyvä, koska Mia on hoikka ja liikkuu ammatikseen. Silti testi vähän jännittääkin!

InBody -testissä selviää muun muassa:

- Kehon kokokonaisnestemäärä, mm. solunsisäinen ja ulkoinen vesimäärä, proteiininmassan määrä 
kehossa, mineraalien määrä ym.
 
- Ihonalaisen, sisäelinten ja lihasten sisäisen rasvan määrä
 
- Lihas-rasva diagnoosi, josta selviää painon, lihasmassan ja rasvamassan suhde kehossa
 
- Painondeksi ja rasvaprosentti sekä vyötärön ja lantion suhde
 
- Lihas- ja nestetasapaino
 
- InBody antaa ehdotuksen rasva- ja lihasmäärän muuttamisesta ja tavoitepainosta
 
Testi on todella helppo. Testattava seisoo laitteen päällä ja puristaa kahvoja kahden minuutin ajan. Laite lähettää sähkövirtaa kehon läpi.  
 
- Eikä tunnu miltään, sanoo Mia. Eniten jännitän sitä, kuinka jaksan puristaa kahvoja kaksi minuuttia. 
 
- Tämä on niin nopea ja todella hyödyllinen testi, että aion suositella tätä lähipiirissäni. Myös Pasin palaute on selkeää ja konkreettista, toteaa Mia.
 
Haikon fysioterapeutti Pasi käy läpi Mian testituloksen kohta kohdalta. Mian tulokset ovat poikkeuksellisen hyvät ja hänellä on tanssijan kroppa. Hän painaa 65 kiloa ja kehossa on vain reilut 13 kg rasvaa, josta kuusi kiloa keskivartalossa.  
 
- Tähän pitäisi pyrkiä, nauraa Pasi. Useimmilla meistä tilanne on hieman tuhdimpi. Tulokset käydään aina asiakkaan kanssa huolella ja avoimesti läpi. Vain siten testi voi toimia starttina elämäntapamuutoksille. 
 
- Laadimme yhdessä kunnon kohennussuunnitelman. Se voi olla muutoksia ruokavaliossa tai liikunnnan lisäämistä tai yhdistelmä molempia. Muutoksia voi huomata selkeästi jo kolmen viikon kuluttua uusintatestissä. Se, jos mikä kannustaa jatkamaan.
 
- Jatkuvuus on tärkeää silloin, kun haluaa saavuttaa todellisia tuloksia, toteaa Pasi. Pienet repsahduksetkaan eivät haittaa. Mehän elämme koko ajan kaikenlaisten houkutusten keskellä. Tärkeintä on pitkän tähtäimen ajatus siitä, että halua kehittää itseään. 
 
- Joko nyt, kysyy sisäinen ääni kevään kynnyksellä. Olisiko nyt neljän kympin hintainen InBody -testi juuri se sykäys, jota tarvitaan kokonaisvaltaiseen muutokseen?

Lisätiedot ja ajanvaraukset: hoitovaraamo(a)haikko.fi