Suojaa ihosi kevätauringolta

Talven jäljiltä ihon oma UV-suojataso on heikoimmillaan, joten suojakertoimien käyttö on ehdottomasti paikallaan ja kosteuttamiseen kannattaa edelleen kiinnittää huomiota. Jos on taipumusta pigmenttimuutoksiin, vahvojen suojakertoimien käyttö kannattaa aloittaa jo tammi-helmikuussa. Maaliskuussa alkaa olla jo hyvin aurinkoisia päiviä, joten nyt viimeistään ihon suojaaminen kertoimilla on aiheellista.  Ihotyypistä riippuen suojekerroin voi olla 20-50.  Tällöin vältytään ylimääräisiltä pigmenttiläiskiltä.

Keväällä ilma on yleensä tuulista ja kuivaa, aurinko alkaa porottaa ja katupölyäkin ilmestyy runsaasti ilmaan. Siten iho joutuu kovalle koetukselle ja aknea, epäpuhtauksia sekä ihon tukkeutumista tulee väkisinkin. Ihon kuorinta ja ihonpuhdistus kosmetologilla on nyt paikallaan.

Samalla omat kotihoitotuotteet kannattaa päivittää talven jäljiltä ohuemmiksi ja omalle ihotyypille sopiviksi. Ihon öljyisyys muuttuu kevättä kohti mentäessä runsaammaksi, joten talven aikana käytetyt voiteet voivat olla jo liian paksuja. Liian täyteläisten voiteiden käyttö on siis omiaan tukkimaan ihoa ja aiheuttamaan epäpuhtauksia, kun se vielä liitetään ilman epäpuhtauksiin (pölyyn, likaan) sekä auringonpaisteeseen.

Kosmetologin kevätkäsittelyä voi suositella

Kosmetologin tekemässä ihonpuhdistuksessa tehdään iholle alkupuhdistus, hyvä kuorinta, suoritetaan perusteellinen syväpuhdistus mekaanisesti tai sonosrub-laitteella (ultraääni) sekä lopuksi iholle laitetaan rauhoittava kasvonaamio sekä loppuvoiteet. Samalla ihonhoidon ammattilainen tarkastaa ihotyypin ja suosittelee juuri sopivat tuotteet tähän vuodenaikaan ja tulevaa kesää ajatellen.

Kasvohoitojen yhteydessä tehtävä kasvohieronta myös vilkastuttaa kasvojen pintaverenkiertoa ja aktivoi kasvon lihaksistoa, joka puolestaa hidastaa ihon ja kasvojen ikääntymistä.

Kevätihon hoitaminen pähkinänkuoressa:

  • Ihon suojaaminen UV-kertoimilla (pigmenttiläiskien ehkäisy)
  • Kuorinta (kirkastaminen)
  • Kosteuttaminen
  • Hoitovoiteet ohuemmiksi (ehkäistään tukkeutuminen)
  • Ihonpuhdistus kosmetologilla

Hehkua iholle voi tuoda myös siten, että valitset kevyemmän päivävoiteen meikin pohjalle ja käytät ripauksen aurinkopuuteria meikin päällä. Jos haluat päivettyneen ihon, niin laadukkaiden itseruskettavien voiteiden käyttö on suositeltavampaa kuin auringonotto.

SKY- erikoiskosmetologi, Päivi Hissa

Katso vapaat hoitoajat ja varaa kasvohoito