Kesken kiireisen työpäivän silmäni hakeutuvat pöytäkalenteriin ja tajuntaani iskee tietoisuus - Jouluun on enää 3 viikkoa. Apua!

Kaikki lahjat ovat tietenkin vielä ostamatta, lapsille olen luvannut mukavan piparinteko-päivän, uusi koti kaipaisi koristeita ja joulun tarjoamisetkin pitäisi miettiä - koko suku kun tuli kutsuttaa joulunviettoon.

Ahdistus valtaa mielen, eikä työnteostakaan meinaa tulla mitään. Onneksi puhelin soi ja on pakko palata tähän hetkeen. Linjoilla on Marika, paras ystäväni. Aivan kuin hän olisi lukenut ajatukseni, hän ehdotti, että nyt olisi hyvä hetki tavata ja viettää rentouttava DaySpa päivä Haikon kylpylässä. Ihana ajatus, mutta NYTKÖ, kesken pahimpien työ- ja joulukiireiden? Se on sitten ei tai juu, sillä Erjan lahjakortti on umpeutumassa. Hieman tulee syyllinen olo kaikesta tekemättömästä, mutta houkutus on liian suuri, että voisin kieltäytyä kutsusta.

Harmaan sateisena lauantai-aamuna suuntasimme sitten auton keulan kohti Porvoota ja Haikon kartanoa. Olimme varanneet hemmottelevan kuuloisen DaySpa-paketin molemmille. Luvassa olisi siis kunnon kohotusta kuntosalilla, leppoisaa löhöilyä altailla, hyvää ruokaa ja nautiskelua ihanissa hoidoissa.

KYLPYLÄPÄIVÄ HAIKOSSA

Ystävällinen hoitaja otti meidät vastaan hoitovaraamossa – hän kertoi päivän ohjelman, esitteli tilat ja vei meidät viihtyisään DaySpa-pukuhuoneeseen, joka toimi vaatteiden vaihtopaikkana meille kahdelle. Heti alkuun vaihdoimme urheiluvaatteet päälle ja lähdimme hikoilemaan viihtyisälle kuntosalille. Laitteita oli monenlaisia ja niillä olisi varmasti saanut lihaksensa helposti kipeäksi, mutta tällä kertaa suurin osa ajasta taisi mennä höpötellessä naisten juttuja. No, toki tuli juoksumatolla hölkättyä muutama kilometri. Kuntosalin jälkeen vaihdoimme päällemme kylpytakin ja siirryimme rauhalliseen ja tunnelmalliseen kylpylään. Pukuhuoneiden ja suihkun kautta menimme saunan hellivään lämpöön. Niitäkin oli monenlaista tarjolla – perussauna, häyrysauna, infrapunasauna sekä aromasauna. Kaikki oli tietysti testattava ja mikäpä ihanampaa rentoutumista onkaan kun lempeässä saunan lämmössä kiireetön oleilu. Allasalueella olevan elämyssuihkun ukkosenjyrinästä siirryimme altaille, porealtaaseen ja kuuma-altaaseen ja lopuksi vielä piristävä käynti kylmäkaivossa. Herätys – nyt alkoi veri kiertämään!

Saunaosaston vieressä on tunnelmallinen Spa Lounge, jossa voi nautiskella virvokkeita kylpytakissa. Nautiskelimme siellä lasit kuohuviiniä – olo oli jo nyt ihanan raukea, mutta nyt vatsa alkoi vaatia jo evästä.

Vaihdettuamme rennot vaatteet, siirryimme Spa Bistroon ja siellä meitä odotti upea salaatti- ja keittobuffet. Tarjolla oli monenmoista herkkua joka makuun mm. marinoitua broileria, nuudelisalaattia, tuoreita vihanneksia, juustoja ja uunituoretta leipää. Mikäpä sen ihanampaa pienten lasten äidille, kun istahtaa syömään jonkun muun valmistamaa herkullista ruokaa hyvässä seurassa. Nauroimme ja nautimme – totesimme yhteen ääneen, että tämä se on elämää. Ajankulua ei voinut kuitenkaan aivan unohtaa, sillä meillä oli varattuna vielä hemmottelevat hoidot.

KYLPYLÄHOITO SISÄLTYI DAY SPA -PAKETTIIMME

Vatsat täynnä siirryimme Beauty & Wellness-osaston odotustilaan. Olimme sittenkin hieman etuajassa ja hoitaja varmasti huomasi raukeutemme, koska hän ystävällisesti ohjasi meidän kauniisti sisutettuun, hämärään lepohuoneeseen. Siellä saimme hetken levätä fleece-peittojen lämmössä. Siihen olisi voinut vaikka nukahtaa, mutta hetken kuluttua iloiset hoitajat tulivat hakemaan meidän hoitoihin. Itse olin varannut 35 min. hoidon kasvoille, ystäväni halusi perinteisen, klassisen hieronnan. Siirryimme kynttilöillä valaistun hoitokäytävän kautta hämäriin hoitohuoneisiin. Hoitajan lempeiden käsien hellässä huomassa toivoin, että aika pysähtyisi tähän, sillä niin ihanan rentouttavalta hoito tuntui. Kaikki ihana loppuu kuitenkin aikanaan. Myymälän ja kassan kautta (muutama voidepurkki oli ihan pakko ostaa itselle joululahjaksi, jotta ihon pehmeys pysyisi kotioloissakin) siirryimme pukuhuoneisiin vaatteiden vaihtoon. Siistiydyimme ja olimme valmiit kotimatkalle… vai olimmeko?

Lahjakortit pukinkonttiin

Päivä oli ollut niin ihana, kiireetön ja rentouttava ja arjen murheet olivat haihtuneet altaiden poreisiin. Tällaisen nautinnon soisin muillekin läheisilleni. Niinpä ajattelin ilahduttaa siskoani, äitiäni ja anoppiani Haikon lahjakortilla, jonka pysti helposti ostamaan vastaanotosta. Miehelläkin on aina niskat jumissa – vielä hieronta-lahjakortti hänellekin. Eli osa joululahjoista tuli hankittua samalla ja ne varmasti ilahduttavat saajaansa. Vastaanotosta kuulin, että lahjakortit saa tilattua myös helposti nettikaupasta.

Joulu ei tuntunutkaan enää ahdistavalta vaan mukavalta. Päätimme tehdä vielä kierroksen Porvoossa, joulumarkkinoilla ja viedä Brunbergin suklaiset tuliaiset kotiin. Huomenna tekisin lasten kanssa piparitaikinan (tai ehkä hieman oikaisten hakisin valmiin taikinan kaupasta). Joulukuiset työprojektitkin alkoivat tuntua taas ihan mahdollisilta selvittää.

Hyvän ystävän kanssa sai asiat taas kerran oikeisiin mittasuhteisiin ja tällainen pieni irtiotto arjesta tekee kyllä ihmeitä! Lisäksi kotiin päästyäni piparintuoksu leijuu vastaan jo ovelle. Puolisoni olikin napannut kopin piparitalkoista ja lapset halusivat yllättää minut kasalla koristeltuja pipareita :o)

 

Anna Järvinen, projektipäällikkö & kahden pienen lapsen äiti