”Autojono mataa harmaana arkiaamuna kohti keskustan ruuhkahuippua, pakokaasu leijailee sakeana kelmeässä aamuhämärässä. Edessä jarrutteleva jakeluauto on päättänyt hallita kahta kaistaa, koska viereinen autojono vetää aina nopeammin. Kello käy ja kokouksen alkamisaika lähestyy. Konserninjohtaja on kuuluisa siitä että lukitsee kokoustilan oven tarkalleen alkamisajankohtana. Myöhästyneet saavat kärvistellä ulkopuolella ja kokousmuistioon saa nimensä kohtaan ”absent”. 

Keskustan lähestyessä alkaa pysäköintipaikan etsintä, mutta arvallasi ei tälläkään kertaa ole voittoja. Joudut ajamaan läpi harmaan kiven parkkiluolaan jonka ylihintainen pysäköintimaksu ei tuo sinulle ystäviä yhtiön taloushallinnossa.  Kun viimein löydät parkkiruudun betoniluolaston perukoilta, alkaa aamun kuntolenkki pitkin sementtisiä käytäviä kohti katutasoa. Hissi on myöhässä ja niin sinäkin…ainakin ohjelmaan merkitty aamukahvi jää nyt nauttimatta...

Heräät kauhunhiessä, mutta onneksi kaikki olikin vain pahaa unta. Käännät tyytyväisenä kylkeäsi koska sinulla on aikaa vielä vartin torkuille; onhan kokouksesi tänään Haikon Kartanossa. Ajomatka Haikkoon puolityhjää Porvoonväylää kestää keski-Helsingin omakotialueelta vain puolisen tuntia, matka on alle 50 km, ja aamun ensimmäiset endorfiinit saat huomatessasi vastaan matelevan autojonon. Perillä maksutonta pysäköintitilaa on myös 300 työkaverillesi.

Noustessasi puhtaan luonnon keskellä autosta kuulet käen kukkuvan ja kävellessäsi näet oravan kipuavan pitkin puun runkoa, ja vastaanottovirkailijan toivottaessa sinulle hymyillen hyvät huomenet voit viimeistään todeta että kokouspaikoissa on eroja!

Kokoustilassa istahdat ja katsot ikkunasta upeaa kartanopuistoa ja puiden takana siintävää merta. Huomaat, että kevyt ja oivaltavampi olotila tekee tilaa ajatuksille. Kokouksen edetessä tulee selväksi, miten idearikas oletkaan - kehitysehdotukset suorastaan tulvivat paperille, kun sähköpostien virta ja pikkupalaverien aiheuttama stressi jäivät työpaikallesi.

Kokouksen keskeyttää "energiapiikki" eli sisään asteleva sporttisen näköinen fysioterapeutti, jonka opastuksella veri alkaa kiertää hartiaseudulla ja jaloissa huomattavasti vilkkaammin kuin aamupäivällä. Lisäksi huomaat, että kokouksen päättävä, herkullinen kokouslounas tarjotaankin arvokkaan näköisessä, kauniissa kartanosalissa. Nyt alkaa kohta jo unelmointivaihe - tänne voisi tulla myös puolison kanssa tai kumminkaiman häät voisivatkin olla täällä.

Iltapäivällä työpaikkasi henkilöstöihminen on varannut vaihtoehtoista ohjelmaa: kehonikäkartoituksen, puistojoogaa tai rentoutuksen. Nyt on tuhannen taalan paikka...rentoutus kuulostaa ihanteelliselta, mutta johan mieli onkin ehtinyt rentoutua. Tosiaan kehonikäkartoitus antaisikin tarvitsemaasi lisäpotkua keväiseen kunnonkohotukseen ja samalla voi hieman tehdä hienosäätöä elintapoihin. Päivän aikana oivalsit useampaan kertaan, että nähdäksesi lähelle on hyvä ottaa arkeen hieman välimatkaa.

Liittyessäsi tiimi-illalliselle koet kiitollisuutta siitä, että työtoverisi ovatkin oikeastaan huipputyyppejä - kerrankin ehditte keskustella perinpohjaisesti muustakin kuin palaverin agendalla olevista asioista, ja että vieläkin jossain saa kerrassaan loistavaa asiakaspalvelua. Ja kun Rôtisseurs-tason illallinen kannetaan pöytään, niin toteat, että tässä talossa todella osataan yhdistää viini ja ruoka yhteen siten, että makuelämys on täydellinen."   

Haikon kokoustilat Porvoossa
Katso Haikon kokoustarjoukset
Tutustu oheisohjelmiin