Rysty vai kämmen?

Frisbeegolfin idea on sama kuin golfissa, päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähillä heitoilla. Haikon frisbeegolfrata kulkee lajille juuri sopivasti puiden katveessa ja kumpuilevassa puistossa. Pelin voittaa pienimmän tuloksen saanut kilpailija. Kokeile helppoa ja hauskaa frisbeegolfia Haikon kauniissa kartanopuistossa. Peli sopii koko perheelle, kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Ripaus historiaa ja taidetta

Taidemaalari Albert Edelfeltin syntymästä on tänä vuonna kulunut 160 vuotta. Edelfelt on yksi aikansa tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista, ja hänen taidokkaat maalauksensa puhuttelevat meitä tänäänkin. Edelfelt asui pitkään Pariisissa, mutta hän palasi Haikon maisemiin ja rakkaaseen ateljeehensä joka kesä kahdenkymmenen kuuden vuoden ajan. Ihana pieni kesäateljee kattoikkunoineen on täydellinen käyntikohde kepeälle kävelyretkelle hotellista. 
 

Pientä patikointia, puistoa ja pururataa

Sielu ja silmät lepäävät näköalakallion laelta aukeavaa maisemaa katsellessa. Pieni patikointi reilun kilometrin päähän Kartanosta sopii mainiosti happihyppelyksi ennen illallista tai muuten vain päivän piristykseksi. Hienot maisemat palkitsevat kulkijan.

Jos kaipaat sporttisempaa ohjelmaa, lähistön pururadoilla saa helpostikin hien pintaan. Omaan tahtiin, tietenkin. Pyydä kartta vastaanotosta, tossut jalkaan ja menoksi!

Kartanon kauniissa puistossa voi kulkea myös hiljakseen suurten puiden vehreissä varjoissa. Istahda hetkeksi suihkulähteen solinaa kuuntelemaan.

Hiekkaranta ja meri

Meren rannalla kuohuja katsellessa mieli rauhoittuu. Päädyitpä sitten patikoimaan tai merenrantaan meditoimaan, muista myös pistäytyä Kartanon kuuluisalla kesäterassilla. Tilaa ravintolastamme valmis picnic-kori ja nauti raikasta kesälounasta tai lasillinen viileää kuohuvaa. Näetkö horisontissa ohi lipuvia purjeveneitä? Tunnetko merituulen kepeän kosketuksen poskellasi?
 

Terassi huikeilla näkymillä

Olisikohan tässä Suomen kaunein kesäterassi? Tänä vuonna terassillamme on Rosé-teema ja saat siis juomasi ruusun sävyissä aina Pommacista Bollingeriin. Kokeile myös espanjalaista, raikasta uutuusjuomaa Cresta Rosaa - saattaapi ollakin kesän mielenkiintoisin uusi tuttavuus! Saatat myös törmätä kesävieraisiin lukuisista eri maista...

Terassillamme (tai huonolla säällä Klubilla) soi livejazz eli Trio Johan Bowman kesän jokaisena lauantaina klo 20. Vapaa pääsy kaikille -tervetuloa! Jokaisella illalla on oma teemansa, joten kannattaa poiketa useampanakin lauantaina.

Lisätietoja kesäaktiviteeteista saa Haikon Kartanon tapahtumakalenterista sekä paikan päällä vastaanotoista.