Marika on aloittanut maalaamisen jo vuonna 2004, jolloin hän maalasi öljyväreillä maisemamaalauksia. Erilaisten elämänmuutosten myötä maalaisinto kuihtui ja vasta 12 vuoden päästä tuli päivä, jolloin toinen Marikan tyttäristä pyysi äitiä maalaamaan kasvomaalauksia tai piirtämään kuvia kortteihin. Silloin hän ajatteli maalata taulun lasten huoneeseen.

- Olin niin innoissani ajatuksesta, että lähdin heti kaivamaan vanhoja maaleja ja taulutelineitä kaapin pohjalta. Maalasin tunteikkaan teoksen, jossa polku keijujen satumaailmaan, kertoo Marika.

- Satumaailma/naivismi on yksi intohimoni, mutta tämä toinen maalauslinja: sensuellisempi, romanttisempi, haaveilevampi taide naisista, kertoo omasta tunne pohjastani. Menetin pitkäikäisen rakkaan koirani, joka teki kipeää tunnemyrskyä. Annoin tunteiden näkyä maalatessa. Aloitin kokeilemaan vierasta aluetta, muotokuvia. Maalasin koirani, maalasin naisia pohtien naisen tunteita ja naisen elämän kulkua. Koen, että me naiset olemme hyvin tunteikasta ja ajattelevaista väkeä, saamme ideoita päivittäin, jotka voisi piristää meitä itseämme. Haaveilemme päivistä, kun kaikki olisi hyvin. Itkemme ilosta, surusta, hormonaalisista syistä, hyvästä tunteesta ja joskus ailahtelemme niin nopeasti, että sekin itkettää. Emme edes itse ymmärrä, miksi koemme niin paljon erilaisia tunnetiloja. Naiset ovat taidetta, heillä on suuri viehätysvoima, sisäinen mysteeri ja kuultavaa kerrottavaa. Naiset eivät ole objekteja, enkä toivo, että näette maalauksissani vain eroottisuutta. Naisissa on paljon mielenkiintoista kerrottavaa, mitä yritän viestiä taiteellani. Jokainen maalaus on tarina, jonka katsoja saa itse päättää mikä on tarinan alku ja loppu. Annan tarinan tulla sisältäni laajakatseisesti, monesta eri näkökulmasta, monesta eri naisesta. Olemmehan ihmisiä ja kaikki erilaisia.

Marika on ammatiltaan myös kosmetologi ja hän työskentelee Haikon Kartanon hoito-osastolla (Relax Center Haikko) eli hänen kanssaan saa mielellään keskustella taisteesta, jos hän vaan on vapaana.

Marikan taidenäyttely sijaitsee Haikon kylpylähotellin vastaanoton yläpuolella. Vapaa pääsy.