HIFU-kasvojenkohotus - mitä hoidossa tapahtuu?

Ihoa kiinteyttävän Hifu-hoidon teho perustuu ultraäänienergiaan, jonka avulla impulssi saadaan tehokkaasti ja tarkasti kohdistettua kudokseen. Koska ihon alle syntyy ”höyrystymispisteitä”, ihosolut vaurioituvat ja alkavat välittömästi uusiutua ja näin ollen kiinteyttävät ihoa ja uudistaa itse itseään. Samalla kollageenin tuotanto kiihtyy. Uusi kollageeni kohottaa ja kiinteyttää hoidettavaa ihoaluetta saaden aikaan luonnollisen lopputuloksen.  Ihosolujen uusiutuminen vie aikaa ja hoidon paras tulos alkaa näkyä asteittain muutaman viikon/kuukausien kuluttua.

Varsinaisen hoidon kesto on 15-90 minuutin välillä hoidettavasta alueesta riippuen. Paras hoitotulos saadaan 40-60 -vuotiaille. Hoito voidaan toistaa 3 kk välein, 2-3 kertaa samalle alueelle ja ylläpitohoito voidaan tehdä 1-2 vuoden välein. Hoito toteutetaan turvallisilla, Suomessa suunnitelluilla ja valmistetuilla laitteilla.

Hoidon seurauksena aikaansaadaan välittömiä kiinteyttäviä vaikutuksia, mutta hoidon tulos on aina on yksilöllistä.

Mille alueelle hoito voidaan tehdä?

Hoito voidaan tehdä kaulan alueelle (1 alue), leuanaluksen alueelle (1 alue), poskiin, molemmat puolet (1 alue), silmänympäryksien ja ohimoiden alueelle (1 alue), otsalle (1 alue) tai huultenympärysalueelle.

Esimerkiksi otsan alueen käsittely aikaansaa usein otsan ihon kiristymisen, joka puolestaan nostaa kulmakarvoja ja aikaansaa näin piristyneen ilmeen. Leuanaluksen hoidolla voidaan kiinteyttää ja pienentää kaksoisleukaa. 

Hoidon aikana voidaan käsitellä myös kasvojen alueen arpikudoksia ja näin häivyttää olemassaolevia arpia. 

Kenelle hoito sopii?

Hoito sopii kaikille, jotka kokevat kasvoissa kiinteyden hävinneen ja juonteiden syventyneen. Se sopii erittäin hyvin esimerkiksi roikkuvien poskien ja leuanalusihon sekä kulmakarvojen kohotukseen. Naisilla erityisesti vaihdevuosissa ihossa saattaa tapahtua isoja muutoksia, ja yleensä tässä vaiheessa hakeudutaan Hifu-hoitoon.

Kontraindikaatiot - milloin hoitoa ei suositella?

Jos asiakkaalla on jotain seuraavista:

- ihosyöpä (tai aikaisemmin ollut ihosyöpä)
- kasvokirurgisista toimenpiteistä oltava 12 kk väliä
- botoxin ja muiden täyteaineiden laitosta oltava 1 kk väliä
- ihosairaudet
- paha akne
- ruusufinni
- tulehdukset
- metallilevy kasvojen alueella( hammasraudat ei haittaa, lävistykset poistettava)
- koholla olevat luomet ( kierretään hoidossa)

Mitä hoitotilanteessa tapahtuu?

Hoito tapahtuu Haikon Anti-age Clinicin tiloissa, jotka sijaitsevan normaalin hoitolamme yhteydessä kylpylän Beauty & Wellness -osastolla. Hoidon suorittaa valmistajan koulutuksen suorittanut ammattitaitoinen kosmetologi.

Ensin asiakkaalle kerrotaan hoidosta ja laitteen toimintaperiaatteesta ja jos asiakas haluaa, voidaan ottaa valokuva ennen hoidon aloittamista. Hoito tapahtuu hoitotuolissa, joka muistuttaa kosmetologin hoitotuolia.

Iholle levitetään geeliä ja sen jälkeen laite asetetaan iholle. Hoidossa annetaan ultraäänienergian avulla impusseja n. 1,5-4,5 mm syvyyteen alueesta riippuen. Hoito tuntuu kuumotuksena ja pieninä pistoina kasvoilla riippuen hoidettavasta alueesta ja siitä, miten paljon hoidettavalla alueella on ihonalaista rasvakudosta. Jos asiakas on kovin kipuherkkä, on suositeltavaa tehdä hoito useammalla hoitokerralla pienemmissä osa-alueissa. 

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen voi palata normaaliin päivärytmiin ja kasvojenhoitoon, sairaslomaan ei ole tarvetta. Ihon voi puhdistaa normaalisti aamuin illoin ja meikata.

Välittömästi hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa, varsinkin, jos iho on herkkä, mutta punoitus laskee muutamassa tunnissa. Käsitelty alue voi olla hellä ja kosketusarka, noin viikon verran. Saunomista ei suositella välittömästi hoidon jälkeen, mutta seuraavana päivänä voi jo mennä saunaan.

Hoitotulokset ovat olleet erittäin positiivisia ja olemme saaneet asiakkaat tyytyväistä palautetta. Useat ovat tulleet uudelleen hoitoon tekemään jatko- ja ylläpitohoitoa. Kasvojen alueen arpien häivyttämisestä on saatu myös rohkaisevia tuloksia jo 1-2 hoitokerran aikana.

Lue myös:
Shampanjaa muovimukista: Ultraäänihoito kokeilussa
Karita Tykän blogi aiheesta: Rakkaudella Karita - Hifu-hoitoko nuorekkeen ihon salaisuus?
Home At Last: HIFU-ultraäänihoidossa
Business Woman: Kasvohoidossa Haikon Anti-age Clinic:ssä
 

Haikko Anti-age Clinic -hinnasto