Miten ikääntyvää ihoa kannattaa hoitaa?

Vanheneminen on väistämätöntä ja luonnollinen prosessi, joka kohtaa kaikkia, vaikkakin hieman eri tahdissa.

Ihon vanheneminen alkaa jo n.  25-30 -vuotiaana. Ihon vanheneminen on yksilöllistä ja tapahtuu ikään kuin kausittain. Iho voi pysyä pitkään samanlaisena ja sitten äkkiä tapahtuu voimakkaitakin muutoksia, yleensä vaihdevuosissa. Tällöin voi hakeutua viimeistään hiukan ” järeämpiin” hoitoihin. Ihon kuntoon vaikuttaa mm. veden juonti, ravitsemus, vitamiinit, valvominen, stressi, tupakoiminen, alholinkäyttö, liikunta ja aurinko. On myös tutkittu, että kasvojen lihasten jumppa ja hierominen auttaa lihaksia pysymään kimmoisina. Ulkoisesti voimme hoitaa ihoa puhdistamalla ja kosteuttamalla sitä oikeilla tuotteilla ja suojaamalla ihoa pakkaselta, tuulelta ja auringolta. Aurinkolasejakin kannattaa käyttää, jotta välttyy turhilta rypyiltä silmäkulmissa - myös luonnolliset ilmeet vaikuttavat ryppyjen määrään eli esim. kohottelemalla kulmakarvoja usein, saa varmuudella syvät otsarypyt. 

Ihon rakenne ja kaikki sen toiminnalliset ominaisuudet muuttuvat ikääntyessämme. Ihon ikääntyminen tarkoittaa itse asiassa elimistöllemme tärkeän proteiinin eli kollageenin vähenemistä ihon sisäisissä kerroksissa, ja näihin muutoksiin ei pystytä vaikuttamaan ulkoisesti kosmetiikalla. Ihon luontaiset ravintotekijät siis vähenevät, mistä johtuen iho ohenee, veltostuu, rypistyy, kimmoisuus häviää, pehmeys vähenee ja iho vaurioituu helpommin. Näitä ikääntymisen tuomia oireita pystytään hidastamaan ja häivyttämään oikeanlaisella hoidolla.

Esteettisen laitehoidon avulla päästään hoitamaan ihon syvempiä kudoksia

Ihon kollageenin lisäämiseen ja kiinteyden saavuttamiseen Haikko kylpylä tarjoaa upean hoidon, HIFU-kasvolifting-hoidon, joka luonnollisella tavalla siis lisää kollageenin muodostusta ihossa sekä uudistaa ihosoluja.

HIFU-kasvolifting-hoidon teho perustuu ultraäänienergiaan, jonka avulla impulssi saadaan tehokkaasti ja tarkasti kohdistettua kudokseen. Ultraäänienergia käynnistää heikentyneen kollageenin vahvistumisen ja uuden kollageenin syntymisen. Uusi kollageeni kohottaa ja kiinteyttää hoidettavaa ihoaluetta saaden aikaan luonnollisen lopputuloksen. Osa asiakkaista huomaa tuloksia välittömästi, mutta hoidon paras tulos alkaa näkyä asteittain muutaman viikon/ kuukausien kuluttua.

Mitä alueita voidaan hoitaa?

Varsinaisen hoidon kesto on 15-90 minuutin välillä hoidettavasta alueesta riippuen. Paras hoitotulos saadaan 40-60 -vuotiaille. Tuloksia saadaan näkyviin jo ensimmäisellä hoitokerralla ja ylläpitohoito voidaan tehdä 1-2 vuoden välein. Näin saadaan ihon kimmoisuus säilymään hyvänä pidempään. Hoidon voi ottaa koko kasvoille ja kaulaan tai vaikka vain yhdelle kasvojen alueelle esim. poskiin, silmänympäryksille, huultenympäryksille, otsaan tai leuanaluseen. Posket ja leuanalus ovat osoittautuneet äärimmäisen suosituiksi alueiksi, siellähän kasvojen veltostuminen näkyykin ensimmäisenä. Leaunaluksen hoidolla voidaan kiinteyttää ja pienentää kaksoisleukaa.

Hoidon jälkeen voi palata normaaliin päivärytmiin ja kasvojenhoitoon, sairaslomaan ei ole tarvetta.Käsitelty alue voi olla hellä ja kosketusarka noin viikon verran. 

Monia Hifu-liftinghoitoja tehneenä SKY-erikoiskosmetologina suosittelen hoitoa kaikille, jotka kokevat, että ihon kimmoisuus on hävinnyt, rypyt syventyneet, ihon väri huonontunut, posket roikkuvat, kaksoisleuka on ilmaantunut, luomet roikkuvat tai decoltee-alue, kaula tai otsa ovat rypistyneet. Hoitotulokset ovat olleet erinomaisia ja asiakkaat tyytyväisiä. Voit varata ajan ensin konsultaatioon, jossa keskustellaan toiveistasi ja saat siten yksilöllisen hoitosuunnitelman.

Hoidon jälkeen suosittelemme jatkamaan myös säännöllisesti kosmetologin antamia kasvohoitoja, sillä oikein annettu kasvohieronta virkistää kasvojen lihaksistoa ja siten hidastaa ikääntymistä. Tämä vinkkinä myös miehille - lisäksi miehet ovat laiminlyöneet ihonhoitoa jo vuosia, joten aloittaa voi hankkimalla ihotyypilleen sopivan hoitovoiteen kotiin.

Positiivisuus ja lempeä suhtautuminen

Viimeisenä kauneusdenhoitovinkkinä ovat sisäinen kauneus ja itsetuntemus - pilkettä silmiin, ystävällinen asenne ja positiivinen sekä lempeä suhtautuminen omaan kehoon ja ulkonäköön. Kukaan ei ole nuori tai nuoren näköinen ikuisesti - päivitä tyyliäsi säännöllisesti, niin tuot parhaat puolesi esiin. Selvitä esimerkiksi itsellesi sopiva hiustyyli ja värimaailma - hanki trendikkäät silmälasit ja ota rohkeasti huulipuna käyttöön! Kaunis voi olla kaiken ikäisenä - niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

SKY-erikoiskosmetologi Päivi Hissa