OTTEITA TOSIMIEHEN NAAMAKIRJASTA

Täytyy tunnustaa että tuuheat kulmakarvani kohosivat saadessani rakkaalta siipaltani isänpäivälahjaksi lahjakortin Haikon Kartanon kylpylään. Kyseessä ei nimittäin ollut mikään sauna- ja vesilillutteluelämys tai romanttinen duo-hoito – niitäkin Haikosta näyttää löytyvän – vaan passitus Beauty-puolelle kasvohoitoon! Tosimiehelle jonka kasvoja on kuurattu puoli vuosisataa vain vedellä ja saippualla (ja nuoruudessa muutamalla napakalla litsarilla) ajatus lärvin lääppimisestä ihokräämeillä tuntui äkkiseltään hyvin, hyvin vieraalta.

MIEHEN TIE BEAUTY-OSASTOLLE

Päätin kuitenkin olla menettämättä kasvojani vaimon silmissä ja urhoollisesti varasin ajan Haikon hoitovaraamosta. Yleensä suosin pikahuoltoa lajista riippumatta mutta tällä kertaa päädyin ns. Full Montyyn eli kasvojen 60 minuutin täyshuoltoon. Ystävällinen kosmetologi ohjasi minut viihtyisästä odotustilasta hoitohuoneeseen. Olinko astumassa epämukavuusalueelle? Ensi silmäys tilavaan huoneeseen sai minut rauhoittumaan; hämyinen valaistus tuikkuinen, eteerinen tuoksu ja hiljainen musiikki sekä kutsuvan näköinen hoitotuoli lupailivat rentouttavia hetkiä. Kengät pois, yläruumis paljaaksi – ja hoitoon!

IHOANALYYSI JA PUHDISTUS

Muutamalla asiantuntevalla kysymyksellä, kasvojani käsin tunnustelemalla ja suurennuslasin läpi tiirailemalla kosmetologi luki kasvojani: ”keskialueilta rasvoittuva, muutoin pintakuiva sekaiho”, kuului tuomio.  Varsinainen hoito alkoi ihon huolellisella puhdistuksella. Miehet ovat kuulemma ihan oikeastikin paksunahkaisempia kuin naiset. Puhdistusaineen vaikuttaessa seurasi vajaan kymmenen minuutin hiuspohjan hieronta. Niille herroille, joilla jo ns. sisäkumi paistaa, lisätään hiusvettä, joka aktivoi hiusten kasvua. Sessio sai minut ymmärtämään, miksi vaimo pitää kasvohoidoista. Ainakin Haikossa tuo fantastinen riitti kuuluu kaikkiin kasvohoitoihin. Ihanaa, leijonat, ihanaa!

 

KRÄÄMEJÄ JA HIERONTAA

Sitten seurasi märkä rätti päin naamaa. Sananmukaisesti, sillä puhdistusaine poistettiin kostealla sienellä. Seuraavana oli vuorossa hoidon tieteellinen osuus, tehoseerumi kasvoille ja kaulalle. Seerumin imeydyttyä kasvot, niska ja hartiat hierottiin voiteella. Tämän vuoksi hoidossa ollaan siis kehon yläosa paljaana. Kosmetologi selosti koko hoidon ajan selkeästi ja rauhallisesti mitä oli tekemässä, ja se oli erityisen hyvä asia, kun vuorossa oli rauhoittava kasvonaamio. ”Ei mitään naamareita”, teki mieleni ärähtää kunnes selvisi, että kyseessä oli kasvoille levitettävä rasva: nutri-soothing mask. Sen alla oli mukava vaipua kevyeen nirvanaan etenkin, kun kosmetologi vielä hieroi kämmenet rauhallisin liikkein.

HOIDON JÄLKEEN KIITIN MIELESSÄNI SIIPPAA

Kun naamio poistettiin, tuntui hieman siltä kuin minut olisi herätetty kesken iltapäivätorkkujen. Olinko oikeasti kuorsannut ääneen? En kehdannut kysyä. Kasvojen loppuvoitelun ja silmänympärysvoiteen levityksen aikana mieleen hiipi lupaus pitää parempaa huolto hipiästäni. Kuin ajatukseni lukien kosmetologi antoi mukaani tuotesuosituksia ja kotihoito-ohjeet. Ylellisen raukeana, eikä lainkaan akkamaisen oloisena, kiitin hemmottelijaani ja astelin kiltisti Haikon shopiin ostamaan minulle määrätyt ihonhoitotuotteet.

Kehtaisiko sitä ottaa selfien ja laittaa kuvan naamakirjaan? Kerrankin ei olisi naama kirjavana.

Kuulin vielä lähtiessäni, että seuraavan hoitokerran voikin varata Online hoitovaraamosta.