Kesä-Porvoo kutsuu viihtymään monin tavoin!

Porvooseen on helppo tulla. Perinteisen auto- tai bussikyydin sijaan voit valita leppoisan merimatkan perinteikkäällä m/s J.L. Runeberg-laivalla. Porvoo on myös motoristien suosikki ja reippaimmat polkaisevat Porvooseen pyörällä.

Vanha kaupunki viehättää historiallaan

Perillä Porvoossa odottaa laaja valikoima monenlaista tekemistä. Pieni kierros vanhan kaupungin kujilla ja kaduilla mahtuu aina aikatauluun. Kävelyretki Linnamäen poluilla tuo sopivan liikunta-annoksen päivään. Suppailuakin voi kokeilla Porvoonjoella ja suuremmilla laivoilla pääsee jokiristeilylle tai saaristoon. Geokätköilijöille riittää yllätyksiä ja haasteita.

Historiaa, kulttuuria ja herkuttelua

Porvoon Museo vie menneisiin tunnelmiin ja taiteen ystävän uusi käyntikohde Näsin Kartanon kesänäyttely odottaa joen länsipuolella. Tuomiokirkon urkuvartit kajahtavat ilmoille puolilta päivin tiistaisin ja torstaisin. Myös Nukke- ja lelumuseo sekä Runebergin kotimuseo ovat kivoja käyntikohteita koko perheelle.

Korkeatasoiset Avanti konsertit avaavat kauden kesäkuun lopulla ja muitakin musiikkitapahtumia on kaupungissa pitkin kesää. Popimpaa tapahtuu elokuussa, kun Popkalaset tuo lavalle mm. Per Gesslen ja Egotripin ja Popfestissä esiintyy mm. Pete Parkkonen, Haloo Helsinki ja Michael Monroe. Sesongin loppuun syyskuussa sopii vielä Porvoo Jazz Festival 15.-17.9.

Moon River -kaupunkitapahtuma valtaa Porvoon elokuun 26. päivä aina Taidetehtaalta vanhaan kaupunkiin, jokirantaan ja kirkonmäelle. Tiedossa on tapahtumia, työpajoja, näyttelyitä, konsertteja ja teatteria ynnä muuta kivaa kaikenikäisille. Samana päivänä herkuttelijoita hemmotellaan Smaku-tapahtumalla, jossa porvoolaiset ravintolat esittelevät maisteluannoksiaan.

Kahvila- ja ravintolatarjonta on Porvoossa omaa luokkaansa. Persoonallisia ja laadukkaita ruokapaikkoja on moneen makuun sekä vanhassa kaupungissa että laajemminkin kaupungissa ja lähialueilla. Valinnanvaraa on fine diningista nakkikioskeille ja paljon muuta siltä väliltä. Jokirannankin rennot kahvilat houkuttelevat hetkeksi nauttimaan kesämaisemista.

Sopivasti shoppailuakin

Puodit ja putiikit houkuttelevat ostoksille sekä vanhassa Porvoossa että uuden keskustan alueella ja Taidetehtaalla. Ostoskassiin saattaa sujahtaa suklaata, lakuja ja muita herkkuja. Tai jotain piristävää kotiin ja vaatekaappiin. Designia, käsityötä, matkamuistoja, lahjoja ja tuliaisia, jotka ilahduttavat pitkään.

Porvoo taitaakin olla jo Suomen virallinen suklaakaupunki, sillä täältä löytyy niin Petri´s Chololate Room, Pieni suklaatehdas kuin nostalginen Brunberg. 

Ostosten yönä 1.9. koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, herkullisia ravintolahetkiä ja onnistuneita ostoksia.

Hemmottelua Haikossa

Kesäisessä Porvoossa riittää koettavaa kaikille aisteille. Kesän kepeillä majoitushinnoilla kannattaa ottaa Haikon Kartano tukikohdaksi parhaalle kesälomalle - jätä auto parkkipaikallemme ja vuokraa pyörä käyttöösi. Aktiivisen päivän jälkeen voit virkistäytyä kylpylän saunapolulla ja elämyssuihkussa. Ja nauttia Kartanoravintolan tunnelmasta ja raikkaasta kesämenusta.

Ethän myöskään unohda varata hemmotteluhoitoa kylpylän Beauty & Wellness -osastolta.

Myös Haikossa tapahtuu paljon kesällä mm.: juhannusjuhlia, puistojoogaa ja pilatestahistoriikkituokioita ja iltoja Kartanon Klubilla.  1.7. alkaen kesälauantaisin Haikon terassilla voi nauttia klassista kesäjazzia ja sateen sattuessa tilaisuus siirretään Klubille.  

 

Tervetuloa kokemaan Porvoon iloista kesätunnelmaa! Lisätietoja tapahtumista ja käynti-kohteista saa Porvoon kaupungin matkailutoimiston sivuilta www.visitporvoo.fi

Tutustu Haikon majoitustarjouksiin