Haikon Puutarhamarkkinat

Haikon Kartanoon kartanopuisto kuuluu Porvoon kansalliseen kaupunkipuistoon, ja järjestää nyt ensimmäistä kertaa Haikon Puutarhamarkkinat, joissa nähtävää ja koettavaa riittää muillekin kuin ”mustan vyön multasormille”. Luentosaleissa mm. TV:stä tutut Eva Wuite ja Paula Ritanen-Närhi sekä Porvoon kaupungin maisema-arkkitehti Anne Rihtniemi-Rauh kertovat puutarhanhoitoon ja -suunnitteluun liittyvistä aiheista.

Teemaan liittyvät minimessut levittäytyvät kongressikeskuksesta ulkotiloihin, ja näytteilleasettajilla on hyviä tarjouksia ajankohtaisista kasveista, puutarhavälineistä ja erilaisista pihatuotteista. Työnäytöksissä mm. sidotaan kukkakimppuja ja jyrsitään kantoja.

Haikon suosittu Kirpputori Villassa

Oma lukunsa on Haikon huikea kirpputori, jossa voi tehdä ihastuttavia löytöjä Haikon Kartanosta poistettavien astioiden, aterimien, taulujen, huonekalujen, tekstiilien ja koriste-esineiden muodossa. Kirpputori merenrannan Villa Haikossa on avoinna molempina markkinapäivinä klo 10-15 tai niin kauan kuin tavaraa riittää; jälkimmäisenä päivänä esiin on tuotu uutta tavaraa ”Hullujen päivien” malliin. Kauppaneuvos Satu Tiivola on myös lupautunut lahjoittamaan kirpputorille lukuisia asuja ja asusteita, joiden tuotto menee Syöpäsäätiön tutkimusrahastoon. Kirpputorilla on mahdollisuus maksaa kortilla lukuun ottamatta Satu Tiivolan tuotteita, jotka myydään vain käteismaksuilla.

Hulinaa molemmille päiville

”Hulinaa Haikossa riittää molemmille päiville”, vakuuttaa Haikon Kartanoa pyörittävän Vuoristo-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Mähönen: ”Idea puutarhamarkkinoiden järjestämiseen tuli ryhmämyynnistämme: selvisi että lähin vastaavanlainen tapahtuma on Etelä-Virossa, eivätkä tähän aikaan vuodesta jo puutarhoissaan viihtyvät viherpeukalot halua lähteä merta edemmäs kalaan. Toisaalta, Haikossa oli kokemusta kirpputorin järjestämisessä ja saamme aika-ajoin kysymyksiä milloin sellainen taas järjestetään”. Tapahtumat päätettiin siis yhdistää, ja Haikon yhteistyökumppanina toimii Porvoon joulumarkkinoita menestyksekkäästi luotsannut Anne Nurkkala.

Ilmaiset kuljetukset Puutarhamarkkinoille

Suuren luokan yleisötapahtuma vaatii myös suuret järjestelyt; mm. Porvoon kaupunki tarjoaa molempina päivinä ilmaiset kuljetuksen tunnin välein. Porvoosta lähtee vanhan sillan läheisyydestä ns. tykin pysäköintialueelta kuljetukset tasatunnein klo 10 alkaen Haikon Kartanon pysäkille. Paluukuljetukset takaisin tykille lähtevät aina puolelta, viimeinen kuljetus Haikosta lähtee klo 16.30.

”Haikon Kartanon pysäköintialueella on jonkin verran pysäköintitilaa ja paikalla liikenteenohjaajia, mutta liikenteen sujuvuuden kannalta kannustamme asiakkaita saapumaan paikalle myös linja-autolla, pyörällä ja kävellen”, toteaa Mähönen. ”Vierailla on mahdollisuus ruokailla Kartanoravintolan lisäksi myös mm. kylpylän Spa Bistrossa ja Villa Haikon messukahviossa.”

Ilmainen sisäänpääsy majoittuville vieraille

Hotelli Haikon Kartano myy myös edullista majoituspakettia Helatorstain aikaan, jolloin pääsylippu puutarhamarkkinoille sisältyy huonehintaan. Lisätietoja www.haikko.fi

Haikon Puutarhamarkkinat 10.-11.5.2018 klo 10-17. Liput: 10,-/hlö ja perhelippu 20,- (2 aikuista ja 1-3 lasta). Samalla lipulla pääsee tapahtumaan molempina päivinä ja lippu sisältää pääsyn kirpputorille, messualueelle ja päivän luennoille. Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Messuohjelma: www.haikko.fi/puutarhamarkkinat
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/haikonkartano/