Mikä on Rotisseurs - Paistinkääntäjät ry?

Ravintolalle myönnetty Paistinkääntäjien kilpi on järjestön korkein tunnustus, se on merkki ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

Järjestön tavoitteena on edistää kansallista ja kansainvälistä ruokakulttuuria lisäämällä harrastajien ja ammattilaisten vuorovaikutusta. Toimintaa on noin 80 jäsenmaassa. 

 

Perinteitä ja modernia otetta

Tänä vuonna Haikon Kartanossa on juhlittu 50-vuotista taivalta hotellina ja ravintolana. Noiden vuosien aikana maailma on muuttunut ja myös Haikossa ovat muutosten tuulet puhaltaneet useaan otteeseen. Hotelli- ja ravintola-alalla on erityisen tärkeää pysyä mukana ajan hengessä ja seurata alan trendejä. Me poimimme niistä kartanon maailmaan sopivia vivahteita, kertoo Haikon Kartanon keittiöpäällikkö Chef Rôtisseur Jyrki Yli-Uotila.

- Haikon historialliseen kartanoon ja ravintoloihin on vuosien saatossa luotu oma vahva tyyli, jossa kunnioitetaan perinteitä modernilla otteella . Käytämme parhaita raaka-aineita ja seuraamme sesonkien vaihteluita. Tyylissämme on vaikutteita sekä ranskalaisesta että venäläisestä keittiöstä, ja niitä raikastetaan skandinaavisilla mauilla ja raaka-aineilla.

- Vuodenaikojen huomioiminen on meille tärkeää. Keväisin lautasella maistuvat kevyemmät ja raikkaammat maut, syksyn tullen taas siirrytään täyteläisempään tyyliin. Keväällä Kartanossa herkutellaan tietenkin mehevällä pääsiäislampaalla ja sesonkiherkkuihin kuuluvat myös esimerkiksi blinit ja parsa.

 

Haikon härkää ja muita makuelämyksiä

Oman lisänsä ravintolatoimintaamme tuo se, että asiakaskuntamme on varsin laaja. Kokous- ja kongressivieraiden toiveet ruokailuista ovat hieman toisenlaisia kuin esimerkiksi kylpylälomailijoiden. Järjestämme myös paljon erilaisia juhlatilaisuuksia, joihin keittiömme on laatinut upeat juhlamenut.

- Tarjoilemme kuukausittain tuhansia kokouslounaita ja niissä on huomioitu kokousvieraiden toiveet raikkaudesta, keveydestä ja jaksamista edistävistä raaka-aineista. Kokouspäivällisillä halutaan herkutellakin ja kokoussiiven Conference Cafén kahvibuffetissa voi nauttia sopivaa välipalaa joustavasti omien aikataulujen mukaisesti, kertoo ravintolatoimenjohtaja Maître Restaurateur Riitta Vesterinen.

Haikkoon tullaan myös nauttimaan Kylpylän kaunistavista ja rentouttavista hoidoista. Spa Bistro & Caféssa on tarjolla välipaloja, juomia ja lounasta. Useimmat kylpylävieraat haluavat nauttia päivällistä kartanoravintolan historiallisessa tunnelmassa ja valita omat suosikkinsa à la carte -listalta. Ehkä rakastetuin klassikkoannoksemme on savustettu Haikon härkä, joka on ollut ruokalistallamme alusta alkaen. Sitä emme vaihda, vaikka muutoin ruokalistaa päivitetäänkin. Raaka-aineet ja trendit muuttuvat mutta oma tyylimme säilyy, hymyilee ravintolan johtaja.

 

Viinien kiehtovaa maailmaa

Laadukas viinilista ja juomavalikoima ovat meille kunnia-asioita. Olemme vuosien mittaan rakentaneet viinilistaamme rakkaudella ja asiantuntemuksella. Valikoimissamme on upeita ranskalaisia klassikoita, huolella valitut talon viinit, kiinnostavia uuden maailman viinejä ja erinomaisia jälkiruokaviinejä. Ja valikoimistamme löytyy tietenkin myös sopivat samppanjat sekä romanttiseen hetkeen että suureen juhlaan. Henkilökuntamme palvelee mielellään kaikissa juomavalinnoissa. Viinien maailmaan liittyvät myös erittäin suositut Kartanon viini-illat, joita järjestetään 4-5 kertaa keväisin ja syksyisin eri teemoilla, jatkaa Riitta Vesterinen.

 

Elämäsi juhlat Haikon Kartanossa

Juhlien järjestämisellä on Haikon Kartanossa pitkät perinteet ja ainutlaatuista osaamista. Meillä on useita upeita tiloja, jotka sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin intiimeistä perhejuhlista suuriin yritystapahtumiin. Merenrantahuvila Villa Haikko tarjoaa hienot puitteet kesäisiin hääjuhliin ja Kartanon vehreään puistoon voi järjestää vaikka ulkoilmakonsertin. Haikon Juhlapalvelu ideoi, suunnittelee ja toteuttaa elämäsi juhlat toiveittesi mukaisesti.

Ajankohtaista ravintolassa
A la carte