Viime vuonna huippusuosion saanut ruokajuhla Smaku saa jatkoa! 

Smakussa on mahdollisuus maistella huippuravintoloiden maisteluannoksia viiden euron hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. 

Maisteluannokset ovat tarjolla Porvoon ravintoloissa 14.8. alkaen ja yleisö voi äänestää omia suosikkiannoksiaan. 

La 26.8.2017 Smaku huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan Grandissa

Smaku huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan Moon River Porvoo -kaupunkitapahtuman yhteydessä lauantaina 26.8. Kulttuuritalo Grandissa, missä kaikki ravintolat maistattavat parhaimpia maisteluannoksiaan samassa paikassa.

Annoslipukkeita Smakun huipennukseen saa ennakkoon ravintoloista ja lauantaina 26.8. Grandin sisääntuloaulasta. Tapahtuma on osa Edupolin ja Premium Visit ry:n koordinoimaa Triangeli-hanketta. 

Smakun aikana käydään myös leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta: Yleisöäänestyksen tulosten ja asiantuntijaraadin valintojen perusteella valitaan Porvoon Makuaarre 2017, joka julkistetaan Smakun päätteeksi. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi 2 hengen illallisia osallistujaravintoloissa.

Haikon Kartanon Smaku -annokset

Haikkoonselän kala-toast
Paikallisen kalastajan verkoista saadusta kalasta savustamalla, jauhamalla ja suolaamalla valmistettu kala-mallasleipätoast, oman kasvimaan kehäkukilla värjättyä sitrus-aiolia ja puutarha-yrttejä.

Shepherd`s Pie kartanon tapaan
Bosgårdin härkää, malmgårdin emmervehnää, ja metsäsieniä paistettuna, kätkettynä puikulaperunasta ja kaskinauriista valmistetun gratiinin alle. Annos tarjotaan paahdetun sieniliemen kera. Saatavana myös kasvisversiona härkäpavusta valmistettuna.

Maitosuklaata ja puolukkaa
Laventelilla aromatisoitua maitosuklaavanukasta, puolukkaa moussena ja rapeana keksinä.

Annoksia voi maistella ennakkoon 14.8. alkaen

Elokuun 14. päivä alkavassa tapahtumassa on siis mahdollista maistaa ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia viidellä eurolla.
Tervetuloa Haikon kartanoravintolaan smakustelemaan!

Haikon Kartanon ravintola
 

Smaku 2017 Facebook-sivut
Uusimaa: Smaku-annokset ovat nyt tässä