Aisteja hemmotellaan porvoolaiste ravintoloiden huumaavilla makuelämyksillä sekä kesäisen musiikin soidessa ympäri kaupunkia moninaisten katutaiteilijoiden tulkinnoilla.

Kaupunki täynnä historiaa

Vanhan Porvoon historialliset kivikadut ovat kaupungin tunnusmerkki. Sen pienet putiikit ja kahvilat ovat varautuneet tuhansiin vierailijoihin ja odottavatkin sinua nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Vanhan Porvoon laitamilta löytyvät Tuomiokirkko sekä historiallinen Linnamäki, joka on sen alapuolella sijaitsevan Maarinrannan lisäksi erinomainen piknik-paikka!

Historian havinaa voi tuntea myös Porvoon museossa Raatihuoneentorin reunalla. Porvoon nukke- ja lelumuseo sopii myös perheen pienimmille. Runebergin koti tutustuttaa sinut Johan Ludvig ja Fredrika Runebergin elämään ja Albert Edelfeltin ateljeessa voit tutustua Porvoota rakastaneen taiteilijan kesäasuntoon. Taiteen ystäville löytyy Vanhassa Porvoosta sijaitseva Galleria Kappalaisen talo ja joen toisella puolella komeilee Näsin Kartano ja sen kesäinen galleria.

Shoppailun haluisten kannattaa Vanhan Porvoon lisäksi suunnata tiensä kohti Porvoon keskustaa sekä Taidetehtaan ostoskatua. Ostosten yönä 31.8. koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, herkullisia ravintolahetkiä ja onnistuneita ostoksia.

Lisätietoa: www.visitporvoo.fi

Luvassa musiikintäyteinen kesä

Musiikin ystäville Porvoossa on luvassa festivaaleja joka lähtöön. Tirmo Blues järjestetään Tirmon Saaristokeskuksessa 20.-21.7. Rock- ja pop-musiikin ystäville sopii ensimmäistä kertaa pidettävä FACTORYfest, jossa esiintyjinä ovat mm. Von Hertzen Brothers, Disco Ensemble, Vesta sekä Mikael Gabriel. Seitsemättä kertaa pidettävä Moon River Porvoo valtaa Porvoon kadut 25. heinäkuuta. Sen ohjelmaan kuuluu niin musiikkia, teatteria, työpajoja kuin näyttelyitäkin ja paljon muuta! Pellingin musiikkipäivillä 6.-12.8. esiintyjinä on puolestaan maineikkaita suomalaisia kamarimuusikoita ja oopperalaulajia.

Emäsalon Midgårdissa pyörii heinäkuussa Jokiteatterin esittämä musiikki-iloittelu Kesäillan Valssi 2. Rooleissa ovat mm. Merja Larivaara sekä Kari-Pekka Toivonen. Esitystä säestää Merzi Rajalan johtama orkesteri. Esityksessä kuullaan kauneimmat ja kamalimmat kesäiset laulut ja kuumottavat kesätarinat!
 

Herkutellen Suomen parhaissa ravintoloissa

Tiesitkö, että Porvoosta löytyy vuonna 2018 Suomen TOP 50 luokitukseen yltäneitä ravintoloita? Hait sitten fine diningia tai jotain yksinkertaisempaa, Porvoon ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotain. Ravintoloiden maisteluannoksia pääsee kokeilemaan 13.-25.8. järjestettävässä SMAKU tapahtumassa, jolloin mukana olevista ravintoloista saa pieniä makuannoksia hinnalla 5,-/annos, jopa Haikosta!

Myös pienet tunnelmalliset kahvilat ovat käymisen arvoisia. Herkkusuille suosittelemme Petri ´s Chololate Roomia, Pientä suklaatehdasta sekä nostalgista Brunbergia! Vanhan Porvoon lisäksi kesäiset jokilaivat ovat yksi Porvoon tunnusmerkeistä ja erinomainen tapa viettää iltaa!

Vietä päivää risteillen

Perinteinen J.L. Runeberg seilaa kuudesti viikossa Helsingistä Porvooseen ja pysähtyy myös Haikon Kartanon rannassa. Kauden päätteeksi 8. syyskuuta höyrylaiva tekee myös käänteisen risteilyn Porvoosta Helsinkiin ja takaisin. MS Suvi-tuuli kuljettaa asiakkaansa risteilemään kauniilla Porvoon joella ja lähtö tapahtuu matkustajasatamasta. Porvoo Linen Queen laivalla pääset kuulemaan kiehtovia tarinoita Porvoon ja Suomen historiasta Vanhan Porvoon kauniista maisemista joelta käsin. Maaristeilijöille Porvoo Linellä tarjolla on HOP ON – HOP OFF kiertoajelu.

Lue lisää Porvoon lomavinkeistä
Lue myös Haikon kesässä tapahtuu

Lisätietoja: www.visitporvoo.fi