Porvoossa lomalaisten aisteja hemmotellaan porvoolaisten ravintoloiden huumaavilla makuelämyksillä, kauniilla rantakahviloilla, historiallisilla nähtävyyksillä ja lukemattomilla uimarannoilla.

Liiku Haikossa ja lähimaastossa

Haikon kaunis kartanopuisto ja kaunis merenranta houkuttaa liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Kartanon portin läheltä alkavat ulkoilureitit tarjoavat hyvät lenkkeily- ja kävelypolut, Kokonniemestä löydät upouudet kuntoportaat lasketttelurinteen vierestä - päällä odottaa huikea maisema Porvooseen. Katso esimerkiksi Edelfeltin jalanjäljissä pyöräily/kävelyreitti

Haikossa voit reippailla esimerkiksi Multigolfin parissa tai nauttia rennosta päivästä hiekkarannalla. Tutustu Haikon muuhun liikuntatarjontaan.

Kartanon 14 hehtaarin kartanopuisto on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten voit ostaa evästä minibaarista tai Spa Bistrosta ja mennä piknikille puutarhaan tai kartanon omalle uimarannalle. Laiturilla olevassa uimakopissa voit vaihtaa uimapuvun ja pulahtaa mereen. Sadesäällä voit varata kylpylähoidon tai nauttia rentouttavasta kylpylästä. Iltapäivällä voit nauttia esimerkiksi salaatti-  tai jäätelöannoksen ja kesän raikkaat juomat Kartanon terassilla.

Kaupunki täynnä historiaa

Vanhan Porvoon historialliset kivikadut ovat kaupungin tunnusmerkki. Sen pienet putiikit ja kahvilat ovat varautuneet tuhansiin vierailijoihin ja odottavatkin sinua nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Vanhan Porvoon keskeltä löytyy Tuomiokirkko sekä historiallinen Linnamäki, joka on sen alapuolella sijaitsevan Maarinrannan lisäksi erinomainen piknik-paikka!

Historian havinaa voi tuntea myös Porvoon museossa Raatihuoneentorin reunalla. Porvoon nukke- ja lelumuseo sopii myös perheen pienimmille. Runebergin koti tutustuttaa sinut Johan Ludvig ja Fredrika Runebergin elämään ja Albert Edelfeltin ateljeessa voit tutustua Porvoota rakastaneen taiteilijan kesäasuntoon. Taiteen ystäville löytyy Vanhassa Porvoosta sijaitseva Galleria Kappalaisen talo ja joen toisella puolella komeilee Näsin Kartano ja sen kesäinen galleria.

Shoppailun haluisten kannattaa Vanhan Porvoon lisäksi suunnata tiensä kohti Porvoon keskustaa sekä Taidetehtaan ostoskatua. Ostosten yönä, elokuussa, koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, herkullisia ravintolahetkiä ja onnistuneita ostoksia.

Lisätietoa: www.porvoo.fi/nahtavyydet

Porvoon kesäteatterit ja kaupunkifestarit

Porvoon taidetehtaalla esitetään kesärevyytä Viihde vieköön! - katso näytökset ja lisätiedot

Porvoon torilla järjestettään 14.-15.8. Porvoo soi -tapahtuma, johon on kiinnitetty Suomen huippuartisteja mm. Eppu Normaali, Dingo, Chisu, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys, Suvi Teräsniska sekä lauantaina esiintyvät Maija Vilkkumaa, Klamydia, Kolmas Nainen, Antti Ketonen, Mamba ja Neon 2. Osta liput

Herkutellen Suomen parhaissa ravintoloissa

Tiesitkö, että Porvoosta löytyy monia Suomen TOP 50 luokitukseen yltäneitä ravintoloita? Hait sitten fine diningia tai jotain yksinkertaisempaa, Porvoon ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotain. Ravintoloiden maisteluannoksia pääsee kokeilemaan 24.8.-5.9.2020 järjestettävässä SMAKU tapahtumassa, jolloin mukana olevista ravintoloista saa pieniä makuannoksia pikkurahalla! Päätapahtumaa Taidetehtaalla ei tänä vuonna järjestetä, vaan herkutteluun, kohtaamisiin ja loppukesän tunnelmaan voi keskittyä paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Lisätietoja: Smaku

Myös pienet tunnelmalliset kahvilat ja suklaapuodit ovat käymisen arvoisia. Herkkusuille suosittelemme Petri ´s Chololate Roomia, Pientä suklaatehdasta sekä nostalgista Brunbergia! Vanhan Porvoon lisäksi kesäiset jokilaivat ovat yksi Porvoon tunnusmerkeistä ja erinomainen tapa viettää iltaa!

Vietä päivää risteillen

Perinteinen m/s J.L. Runeberg seilaa kuudesti viikossa Helsingistä Porvooseen ja pysähtyy myös Haikon Kartanon rannassa. Lue lisätiedot risteilyistä!

Lue lisää Porvoon lomavinkeistä

Lisätietoja: www.porvoo.fi/tapahtumat