Olutvertailua Kartanon baareissa

Raatimme maisteli suosikkioluet ja ensimmäinen olut nautitaan Kartanon Klubilla. Klubilla on myös kattava viski- ja siiderivalikoima. Iso tuoppi Lapin Kultaa on pitkään ollut se suosituin olut Kartanon baareissa. Viime aikoina erikoisoluiden suosio on kuitenkin lisääntynyt vauhdilla. 

Lapin Kullan tuttu, vaalenkeltainen väri, ja raikas maku on varmasti kaikille oluiden ystäville tuttu. Nelosoluessa on hieman makea tuntuma, vaikka olut on varsinkin jääkylmänä kieltämättä raikas.

Tällä kertaa jätetään Kartanon yläkerrassa sijaitseva Bollinger-baari väliin ja siirrytään kylpylärakennuksen puolelle.

Malmgårdin erikoisoluet

Seuraavaksi raatimme siirtyi kylpylähotellissa sijaitsevaan Spa Bistroon, joka oluiden lisäksi tarjoaa myös keitto- ja salaattilounasta sekä bistroannoksia. 

Lähellä Haikkoa sijaitseva Malmgårdin Kartano on kunnostautunut maittavissa erikoisoluissa. Vahva Emmer Ipa on suodattamaton vaalea India Pale Ale. Väri on jonkun verran perusolutta tummempi, ja ensimmäiseksi tuntee voimakkaan humalan hieman havumaisen tuoksun. Ohran ja emmervehnän, eli alkuvehnän voimakas maku jättää melko kitkerän jälkimaun. Nyt on kyseessä todellinen lähiolut, joka on vamistettu oman tilan viljoista! Hienoa että Suomessa on menty olutkulttuurissakin aimo askelia eteenpäin. Tämä olut on todella maittavaa! 

On aika vaihtaa paikkaa ja olutta. Raati tilaa seuraavat oluet kylpylähotellin Lobby Barista - seuraavaksi vuorossa on toinen Malmgårdin suosikki, Dinkel spelttiolut. Väri on kupari, tuoksu hedelmäinen. Maku on miedompi kun Ipassa, ja hieman pähkinäinen. Humalaa on vähemmän ja sen myötä maku on  pehmeämpi ja jälkimaku vähemmän kitkerä. Tämän kanssa maistuisi joku hyvä mausteinen makkarakin.

Luomuolutta kylpylän Spa Loungesta

Luomu on tullut myös oluisiin. Haikossa luomua edustaa Marsalkan Vaalea lager olut. Tässä oluessa maistuu perinteistä lager olutta voimakkaampi humalointi. Siitä kertoo kullankeltainen värikin. Tämä olut on varmasti hyvä saunaolut ja käy myös makkaran ja vaalean lihan kanssa palanpainikkeeksi. 

Kaikki testatut oluet edustavat huippulaatua. Ei ihme että ne ovat suosittuja! Raati huomasi myös todella kätevät, kannelliset viinipikarit Spa Loungessa - ne on helppo ottaa mukaan Kartanon puutarhaan tai kylpyläosastolle.

Juomalista
Lobby Bar
Spa Bistro
Spa Lounge