Joulunajan tapahtumat Porvoossa

3.12.2023

Porvoo joulukranssi

Tunnelmalliset joulun tapahtumat Porvoossa

Porvoo on paikka, jossa historia ja perinne yhdistyvät lumoavalla tavalla, ja tämä heijastuu erityisen vahvasti kaupungin joulunvietossa. 

Vanha Porvoo muuttuu joulun aikaan satumaiseksi markkinapaikaksi, jossa vanhat puutalot ja kapeat kujat luovat täydellisen taustan joulun tunnelmalle. Porvoossa kannattaa kävellä laajemmallakin alueella torilla, jokirannassa ja Taidetehtaalla, sillä kaupunki panostaa vuosittain upeisiin jouluvaloihin ja joulutoriin karuselleineen. 

 

Koe joulun harras tunnelma Porvoon tuomiokirkossa

Porvoon tuomiokirkko on kaupungin sydän, ja se on erityisen lumoava joulun aikaan. Kirkon juhlallisessa ilmapiirissä voit osallistua perinteisiin joulukonsertteihin ja hartaisiin jumalanpalveluksiin. Tuomiokirkossa järjestettävät joulutapahtumat tuovat yhteen niin paikalliset asukkaat kuin kaupungissa vierailevatkin, luoden yhteisöllisyyden ja joulun tunnelman, joka sulattaa sydämet. Erityisesti kannattaa suunnata kohti kirkkoja laulamaan ihanimpia joululauluja!

 

Porvoon joulumarkkinat houkuttelevat asiakkaita läheltä ja kaukaa

Joulumarkkinat ovat täydellinen paikka löytää uniikkeja lahjoja läheisilleen. Käsityöläiset esittelevät taitojaan myyntikojuissaan, tarjoten laajan valikoiman paikallisia tuotteita. Käsin tehdyt korut, kynttilät, tekstiilit ja puutyöt ovat suosittuja ostoksia, jotka kätkevät sisäänsä paikallisten osaamisen ja rakkauden työhönsä. Näistä lahjoista huokuu aitoa lämpöä ja välittämistä, mikä tekee niistä erityisen arvokkaita joululahjoja. Porvoossa järjestetään marras-joulukuussa useita joulumarkkinoita, joista tunnetuimmat ovat Raatihuoneentorin markkinat, Taidetehtaan joulumarkkinat ja Porvoon joulutori.

 

Valitse kiinnostavimmat tapahtumat ja suuntaa Porvooseen kylpylälomalle!

5.12. Villan Klubi-ilta - Michael Monroe - Villa Haikko 

7.12. Joulukonsertti - tangokuningattaret Tiina Räsänen ja Eija Kantola - Haikko

8.12. Taidetehtaan joulumarkkinat - Porvoon Taidetehdas

9.-10.12. Porvoon joulumarkkinat - Vanha Raatihuoneentori

10.12. Kauneimmat joululaulu Porvoon tuomiokirkossa

12.12. Rajaton joulukonsertti - Porvoon Taidetehdas

13.12. Lucia-kulkue esiintyy joululounaalla - Haikon Kartano

14.12. Kauneimmat joululaulut Porvoon tuomiokirkossa

15.12. Julfest med Krista Siegfrids och Mark - Kulttuuritalo Grand

17.12. Kauneimmat joululaulut Porvoon tuomiokirkossa

19.12. Jari Sillanpään joulukonsertti - Porvoon Taidetehdas

24.12. Joulurauhan julistus - Porvoon Raatihuoneentori klo 16

24.-26.12. Kartanojoulu Haikon Kartanossa

31.12. Uuden Vuoden ilotulitus + tanssiorkesteri Haikon Kartanossa

 

Porvoon tapahtumakalenteri

 

Tapahtumia ja liikuntaa Haikon Kartanossa

Haikon sunnuntaibrunssi kokoaa yhteen perheen ja ystävät. Brunssi sisältää noutopöydän lisäksi kuohuviinin ja pöytiin tarjoiltavan lämpimän ruoan. Erikoisbrunssit mm. tapaninpäivänä 26.12. sekä 31.12. ja 1.1.

Juhlakaudella Haikon Kartanossa järjestetään myös Itsenäisyyspäivän brunssi, Tunnelmallinen Kartanojoulu ja vuoden lopussa Uutta Vuotta vietetään juhlavasti kartanossa.

Kartanopuistossa on padel-ulkokenttä ja frisbeegolf-rata. Voit myös vuokrata Kylpylähotellin vastaanotosta citypyörän ja pyöräillä upeaa merenrantareittiä Porvooseen tai Emäsaloon. Vuokravälineet ja kenttävaraukset löydät täältä.

Ohjatut liikuntatunnit, kuntosali ja joogalomat tarjoavat mahdollisuuden huolehtia omasta hyvinvoinnista vapaa-ajan tai työmatkustuksen yhteydessä.

 

Kylpyläloma rentouttaa kiireen keskellä

Kaipaatko rentoutumista arjen kiireiden keskellä? Kylpyläloma on ihana tapa hemmotella itseäsi ja viettää laatuaikaa rakkaasi kanssa. Kylpyläloma tarjoaa mahdollisuuden rentoutua, nauttia toistenne seurasta ja ladata akkuja yhdessä. Samalla herkuttelet Kartanoravintolassa ja voit ottaa rentouttavia hoitoja Relax Center Haikossa.

Kun yövyt viikonloppuna ajalla 1.11.23 - 25.3.24, niin saat automaattisesti sunnuntaina myöhäisen huoneenluovutuksen klo 15 asti. Näin sinulla on normaalia enemmän aikaa nauttia kylpylän poreista. Katso nyt hotellitarjouksemme ja tee varaukset joulukauteen sekä kevään lomiin!

Varaa kylpyläloma

 

Nina Pauloffin taidenäyttely Panorama Galleriassa Haikon kartanon kylpylähotellissa.

Hotelli Haikko Span lobby barin ylätasanteella on Nina Pauloffin valokuvataidetta esittelevä näyttely ”XII Messages”. Näyttely on esillä 2.12.2023–29.2.2024. Teoksien hintoja voi tiedustella vastaanotosta.

Haikon tapahtumakalenteri