Lapland Hotels kasvaa – Haikon Kartano osaksi Suomen suurinta yksityistä hotelliketjua

31.10.2023

Haikon Kartano ilmakuva

Hyvä asiakkaamme,
Varatut juhlat ja tapahtumat järjestetään kuten ennenkin. Toiminta jatkuu totutusti Haikon Kartanon brändi-ilmeellä ja konseptilla. Tehdyt huonevaraukset ja lahjakortit Haikon Kartanoon ovat voimassa vanhoilla ehdoilla. Samoin uusia varauksia otetaan vastaan edelleen Haikon myyntipalvelussa ja Haikon nettisivuilla. Lämpimasti tervetuloa Haikon Kartanoon ja Kylpylään!

 

Lehdistötiedote 31.10.2023 

Porvoolaisesta kylpylähotelli Haikon Kartanosta tulee Lapland Hotels -ketjun uusin tulokas. Suomen suurimman yksityisen hotelliketjun Lapland Hotelsin ja pohjoismaiden suurimman ohjelmapalveluyrityksen Lapland Safariksen omistava North European Invest Oy ostaa Haikon Kartanon liiketoimintaa harjoittavan Vuoristo-Yhtiöt Oy:n koko osakekannan. Samalla myös kiinteistöyhtiö Haikon Kartano Oy:n omistus vaihtuu.

Haikon Kartano avattiin vuonna 1966 Suomen ensimmäisenä kartanohotellina Satu (nyk. Tiivola) ja Leo Vuoriston toimesta ja on nykyisin itäisen Uudenmaan suurin matkailualan työnantaja.

Nykyään 211 huoneen hotelli on tunnettu erityisesti monipuolisista ravintola-, kokous- ja juhlapalveluistaan sekä kylpylästään.

Haikon Kartanon palvelut ja toiminnot jatkuvat omistajavaihdoksen jälkeen entiseen tapaan, ja asiakkaille taataan jatkossakin laadukas vierailu. Vuoristo-yhtiöt Oy:n henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Perheyrittäjyys, vastuullisuus ja laatu yhdistävät

Kauppa yhdistää kaksi suomalaista perheyhtiötä, jotka jakavat saman vision vastuullisuudesta ja laadukkaiden asiakaskokemusten rakentamisesta. North European Invest Oy on Pertti Yliniemen ja hänen perheensä omistama yhtiö. Myös Haikon Kartano on perinteikäs, Veikko Vuoriston perheen omistama yritys.

– Haikon Kartano on erinomaisesti hoidettu perheyritys. Hotellista on kehitetty suomalainen klassikko vuosikymmenten kuluessa. Meille on suuri kunnia saada jatkaa Haikon tarinaa ja viedä eteenpäin Veikko Vuoriston ja hänen perheensä perintöä, kertoo yrittäjä Pertti Yliniemi.

Myös Veikko Vuoristo korostaa yksityisen perheyrittäjyyden arvoja ja iloitsee siitä, että kauppa mahdollistaa Haikon kehittämisen.

– Yhdessä osaavan ja sitoutuneen henkilökuntamme kanssa olemme luoneet Haikosta korkealuokkaisen, menestyksekkään matkailutuotteen, joka tunnetaan koko Suomessa. Nyt uuden omistajan luotsauksessa Haikolla on mahdollisuus kasvattaa tunnettuuttaan myös uusien asiakasryhmien keskuudessa.

 

Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta kertoo, että yhdistyminen tukee Lapland Hotelsin kasvustrategiaa.

– Tämä on meille luonnollinen askel kasvattaa toimintaamme ja tarjontaa Suomessa. Arvostamme syvästi Haikon Kartanon perintöä ja brändiä ja tulemme kunnioittamaan sitä hotellin siirtyessä Lapland Hotels -perheeseen.

Vuorentausta painottaa, että Haikon Kartanon historiallinen kartanoilme säilyy muuttumattomana, ja sillä on oma vetovoimainen brändinsä jatkossakin. Lapland Hotelsin resurssit erityisesti myynnissä ja tuotteistuksessa mahdollistavat Haikon kehittämisen seuraavalle tasolle. Tavoitteena on kasvattaa erityisesti kansainvälisten asiakkaiden määrää.

Kaupan loppuun saattaminen vaatii vielä Kilpailu- ja Kuluttajaviraston virallisen päätöksen.

 

Lisätiedot medialle:        

Ari Vuorentausta, toimitusjohtaja, Lapland Hotels
puh. 0400-419 896, ari.vuorentausta@laplandhotels.com

Veikko Vuoristo, Haikon Kartano
puh. 0400-401450, veikko.vuoristo@haikko.fi

 

Lapland Hotels & Safaris -matkailukokonaisuus tarjoaa pohjoisen elämyksiä kaikille aisteille. Sen muodostavat Suomen suurin yksityinen hotelliketju Lapland Hotels, Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris Group Oy ja Lapland Ski Resorts. Koko konserni työllistää yhteensä noin 1 700 henkeä.        

Lapland Hotelsiin kuuluu 19 hotellia, yli 2 400 huonetta ja huoneistoa sekä reilu 10 000 ravintolapaikkaa ympäri Suomen: Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.   
Lapland Safaris tarjoaa ainutlaatuisia luontoaktiviteetteja Lapin viidessä kohteessa: Rovaniemellä, Ylläksellä, Saariselällä, Levillä ja Luostolla. 

Lapland Ski Resorts muodostuu viidestä hiihtokeskuksesta, jotka sijaitsevat Ylläksellä, Luostolla, Oloksella, Pallaksella ja Rovaniemellä.  
 
www.laplandhotels.com, www.laplandsafaris.com     

 

Hotelli Haikon Kartano on Suomen ensimmäinen ja palkituin kartanohotelli, joka on toiminut jo vuodesta 1966. Kartano-, kylpylä- ja kongressihotellikokonaisuus sijaitsee Suomenlahden rannalla Porvoossa, 50 km Helsingistä. Hotellin 211 hotellihuoneesta 26 on historiallisessa kartanorakennuksessa kuten myös kartanoravintola ja pubi, kongressikeskuksessa on 20 suurta kokoustilaa sekä 20 ryhmätyötilaa. Merenrannan Villa Haikossa järjestetään kokouksia, juhlia ja tapahtumia tilauksesta. Haikon 14 hehtaarin puisto on osa Kansallista kaupunkipuisto -ketjua, ja kartanoalue rakennushistoriallisesti arvokas miljöö.

www.haikko.fi