Lapland Hotels tuo laadukkaan ruokafilosofiansa osaksi uudistuvaa Kartano & Kylpylähotelli Haikkoa

25.6.2024

Haikon Kartanon annoskuva

Kartano & Kylpylähotelli Haikon monipuolista ravintolatarjontaa on uudistettu kuluneen kevään aikana. Osana uudistusta Lapland Hotels on tuonut laadukkaan ruokafilosofiansa osaksi Haikon tarjontaa. Uudistetussa kartanoaamiaisessa ja ravintolakonsepteissa kunnioitetaan kartanon rikasta historiaa sekä paikallisia raaka-aineita ja ruokatuottajia. Uudistettu aamiainen ja kartanoravintolan menu ovat saatavilla kesäkuusta lähtien.


Kartano & Kylpylähotelli Haikko siirtyi osaksi Lapland Hotels -ketjua marraskuussa 2023. Perinteikkään Haikon ruokatuotetta on uudistettu kevään aikana kartanon uniikkia miljöötä ja perinteitä kunnioittaen. Haikon majoitus-, kokous- ja ravintolatarjonta on koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen monipuolinen kokonaisuus. Tänä kesänä asiakkaat pääsevät nauttimaan Haikon uudistetuista ruokatuotteista ja korkeasta palvelutasosta. 

– Tarinat ovat Lapland Hotelsille tärkeitä. Vahva tarinallinen kaikupohja löytyi myös Haikosta: Kartanon taustalla on pitkä historia, perheomistus ja halu luoda jotain ainutlaatuista, jossa yhdistyvät mielenkiintoiset tarina ja upea tunnelma. Lähdimme kevään aikana uudistamaan Haikkoa, ja halusimme vahvistaa sen parhaita puolia sekä tuoda esille entistä paremmin Haikon uniikkia kartanoperinnettä. Uskomme, että uudistuva Haikko tuo jotain ainutlaatuista asiakkaillemme ja täydentää hienosti meidän monipuolista hotelliportfoliotamme, kertoo Lapland Hotelsin aluejohtaja Leena Turunen.

Vanhat klassikot ja pöytähopeat tekevä paluun

Haikossa on kevään aikana uudistettu kartanoaamiainen, ravintolan menut sekä spa-cafén tarjonta. Ruokatuotteen uudistus on tehty historiaa kunnioittaen, ja kartanon pitkät perinteet palautetaan vanhaan loistoonsa. Uudistetun kartanoaamiaisen ja illallismenujen valikoimassa näkyvät vanhat klassikot sekä paikalliset raaka-aineet. Kattauksissa huokuu vanhan kartanon tunnelma, ja muun muassa vanhat pöytähopeat ovat otettu takaisin käyttöön.

– Alusta asti oli selvää, että Haikon vahvaa historiaa ja perinteitä kunnioitetaan. Lähdimme miettimään, mikä kartanoympäristöön sopii ja nostamaan vanhoja klassikoita Haikon tähdiksi moderneja ruoanlaiton tekniikoita hyödyntäen. Tämä vaati, että poistuimme mukavuusalueeltamme, emmekä lähteneet tuomaan pohjoisen raaka-aineita osaksi Haikkoa, taustoittaa keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.

– Sain käyttööni neljä mappia kartanon vanhoja reseptejä. Uudistettu ruokakonsepti pohjautuu siihen, mitä kartanossa on nautittu menneillä vuosikymmenillä. Haikon ruoassa näkyy vahva paikallisuus – muun muassa tuore kala, äyriäiset ja riista. Uudistetun kartanoaamiaisen runsas kattaus pitää sisällään esimerkiksi voileipäkakkua, peurapateeta ja rapuskagenia. Kartanoravintolassa nautitaan Haikon menusta sekä á la carte -listasta, josta löytyy esimerkiksi Wellingtonia, kuhaa, ylellistä kaviaaria ja hummeria, jatkaa Mäntykangas.

Haikkoa ja Lapland Hotels -ketjua yhdistävät myös korkea palvelutaso.

– Osa henkilökunnastamme on työskennellyt Haikossa jopa 30 vuotta. On ollut ihanaa huomata, että henkilökuntamme on innossaan siitä, miten uudistuvaan Haikkoon tuodaan vanhaa takaisin, modernilla twistillä. Palvelualttius on aina ollut Haikossa vahvaa, ja nyt osana Lapland Hotels -ketjua jatkamme tätä perinnettä. Meidän tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme korkeatasoista palvelua sekä ilahduttaa heitä olemalla aitoja ja vieraanvaraisia, kertoo hotellinjohtaja Marja-Liisa Karhu.

Kuvia uudistuneista ruokatuotteista: https://lapland.emmi.fi/l/sSVCgSkcHqgn

Kuvaoikeudet: Lapland Hotels & Safaris

Lisätietoja medialle: 
Leena Turunen, aluejohtaja, Lapland Hotels, p. 044 545 0545, leena.turunen@laplandhotels.com

Marja-Liisa Karhu, hotellinjohtaja, Haikon Kartano, p. 050 388 3348, marja-liisa.karhu@haikko.fi

Tero Mäntykangas, keittiöpäällikkö, Lapland Hotels, 040 089 1544, tero.mantykangas@laplandhotels.com

Lapland Hotels & Safaris -matkailukokonaisuus tarjoaa pohjoisen elämyksiä kaikille aisteille. Sen muodostavat Suomen suurin yksityinen hotelliketju Lapland Hotels, Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris ja Lapland Ski Resorts. Koko konserni työllistää yhteensä noin 1 950 henkeä.

Lapland Hotelsiin kuuluu 19 hotellia, yli 2 600 huonetta ja huoneistoa sekä reilu 11 000 ravintolapaikkaa ympäri Suomen: Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Kartano & Kylpylähotelli Haikko Porvoossa.

Lapland Safaris tarjoaa ainutlaatuisia luontoaktiviteetteja Lapin viidessä kohteessa: Rovaniemellä, Ylläksellä, Saariselällä, Levillä ja Luostolla.

Lapland Ski Resorts muodostuu viidestä hiihtokeskuksesta, jotka sijaitsevat Ylläksellä, Luostolla, Oloksella, Pallaksella ja Rovaniemellä. www.laplandhotels.com, www.laplandsafaris.com, www.haikko.fi