Lomavinkki - Loviisan asuntomessut

3.7.2023

Loviisan asuntomessut1

Loviisan Asuntomessut: Tyylikkäitä ja inspiroivia koteja

Asuntomessut järjestetään Loviisassa 7.7.–6.8.2023. Asuntomessut ovat aina olleet innostava tapa tutustua uusimpiin asumisen trendeihin ja ideoihin. Loviisan asuntomessut tarjoavat vierailijoilleen upean tilaisuuden tutustua alueen kauniiseen merelliseen ympäristöön ja ihastella erilaisia, tyylikkäitä koteja.

Loviisa on kaunis, historiallinen kaupunki

Yksi ensimmäisistä asioista, jonka asuntomessukävijä huomaa, on Loviisan kaunis luonto ja historiallinen miljöö.

Messualueelta avautuu upeat näkymät vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Kelluva kävelysilta mahdollistaa kulkemisen messualueelta suoraan kauniiden suola-aittojen Laivasillalle ja siitä edelleen vanhan kaupungin kautta Loviisan keskustaan. Kaupungin merellinen ilmapiiri ja vanhat rakennukset toivat siten oman tunnelmansa messualueelle. Jokainen talo on suunniteltu tarkkaan ottamaan huomioon ympäristö ja ympäröivä luonto, mikä luo upean kokonaisuuden.

Kestävä kehitys, luonnonläheisyys ja ekologisuus trendinä

Yksi mielenkiintoinen trendi, joka näkyy monessa kodissa, oli kestävä kehitys ja ekologisuus. Asukkaiden ympäristötietoisuus näkyy esimerkiksi aurinkopaneeleina, energiatehokkaina lämmitysratkaisuina ja kierrätysmateriaalien käyttönä. 

Jos et suunnittele rakentamista, niin Loviisan asuntomessuilta saa myös monia inspiroivia sisustusideoita. Skandinaavinen minimalismi ja luonnonläheiset elementit luovat rauhallisen ja tyylikkään ilmeen kodeissa. Luonnonmateriaalit kuten puu, kivi ja villa olivat vahvasti edustettuina. Myös värien käyttöä oli rohkeasti hyödynnetty, mikä toi piristävää vaihtelua kodin ilmeeseen. Nyt nähdään pitkästä aikaa useammassa kohteessa myös erilaisia tapetteja.

Uutta Suomessa - kelluva talo

Näillä messuilla on tarjolla myös jotain aivan ennennäkemätöntä! Messualueen kelluvan rakentamisen kortteliin on tulossa Suomen ensimmäinen ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu kelluva talo.

Tutustu messualueeseen

Messupäivän päätteeksi hemmottelua Haikossa

Haikon Kartanosta on messualueelle vain 30 minuutin ajomatka. Nyt kannattaa siis varmistaa ennakkoon kesän messumajoitus, ja yhdistää messumatkaan kylpyläloma kartanomiljöössä. Seuraavana päivänä voit rauhassa tutustua myös historialliseen Porvooseen!

Varaa huone