Matkavinkit Porvoossa

20.6.2022

Naiset vanhassa kaupungissa

Porvoo on yksi Suomen suosituimmista lomakohteista ja kesäkaudella se on erityisen hurmaava. Porvoossa lomalaisten aisteja hemmotellaan porvoolaisten ravintoloiden huumaavilla makuelämyksillä, kauniilla rantakahviloilla, historiallisilla nähtävyyksillä, saaristomaisemilla ja lukemattomilla uimarannoilla. Haikosta voit vuokrata esimerkiksi citypyörän ja ajella keskustaan upeaa merenrantareittiä pitkin.

Liiku Haikossa ja lähiluonnossa

Haikon kaunis kartanopuisto ja kaunis merenranta houkuttaa liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Kartanon portin läheltä alkavat ulkoilureitit tarjoavat hyvät lenkkeily- ja kävelypolut. Haikosta kävelet tai pyöräilet helposti meren rantaa pitkin Porvooseen. Katso esimerkiksi Edelfeltin jalanjäljissä pyöräily/kävelyreitti 

Kokonniemestä löydät upouudet kuntoportaat lasketttelurinteen vierestä - päällä odottaa huikea maisema Porvooseen. Samoin Näsin kiveltä voit ihastella upeita maisemia Vanhaan kaupunkiin. Kokonniemi tarjoaa myös tekemistä seikkailunhaluisille mm. alamäkipyöräilyn ja kiipeilypuiston muodossa. 

Haikon kartanopuistossa voit reippailla esimerkiksi Multigolfin parissa tai nauttia rennosta päivästä hiekkarannalla. Jooganystävälle Haikon joogaloma on suositeltava kokemus. Heinä-elokuussa joogatunnit järjestetään ulkona. Uutuutena Haikossa on ulkopadelkenttä, johon voit varata vuoron jo ennen tuloasi. Haikon uimarannalta voit vuokrata kajakin, suplaudan tai fatbiken. 

Lisätietoa välinevuokrista

Kartanon 14 hehtaarin kartanopuisto on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten voit ostaa evästä minibaarista tai Haikko Bistrosta ja mennä piknikille puutarhaan tai kartanon omalle uimarannalle. Laiturilla olevassa uimakopissa voit vaihtaa uimapuvun ja pulahtaa mereen. Rannelle on asennettu uimareita ajatellen kesäsuihku. Sadesäällä voit kuntotestin, kylpylähoidon tai nauttia rentouttavasta kylpylästä. Iltapäivällä voit nauttia esimerkiksi salaatti-  tai jäätelöannoksen ja kesän raikkaat juomat Kartanon terassilla. Myös Lobby Barin kattoterassia voi suositella pitkälle iltaan, sillä auringonlasku osuu juuri sinne!

Albert Edelfelt -musen näyttelyt

Kesällä 2022 Albert Edelfeltin ateljeemuseon alueella kerrotaan Haikon alueen rikkaasta ja kiehtovasta huvilakulttuurista. Kesän yleisteema on  "Huvilaelämää Haikossa ".

Haikon Kartanon alue on tunnettu useista huviloistaan, joille kulttuuripersoonat tulivat viettämään kesiään 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Kirkkaimpana kesävieraana oli  Albert Edelfelt, joka vietti 26 kesää Haikon maisemissa ja maalasi täällä yli 220 teosta. Useat alueella syntyneet maalaukset ovat tunnettuja ja maailmalla palkittuja.  

Kesänäyttely toteutetaan yhteistyössä Haikon Kartanon kanssa. Haikon Kartanon näyttelyssä, kylpylähotellin yläkerrassa keskitytään kartanon kiehtoviin kesävieraisiin. Haikon Kartanon näyttelyyn ei ole sisäänpääsymaksua. Lue lisää museon näyttelyistä

Kaupunki täynnä historiaa

Vanhan Porvoon historialliset kivikadut ovat kaupungin tunnusmerkki. Sen pienet putiikit ja kahvilat ovat varautuneet tuhansiin vierailijoihin ja odottavatkin sinua nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Vanhan Porvoon keskeltä löytyy Tuomiokirkko sekä historiallinen Linnamäki, joka on sen alapuolella sijaitsevan Maarinrannan lisäksi erinomainen piknik-paikka!

Historian havinaa voi tuntea myös Porvoon museossa Raatihuoneentorin reunalla. Porvoon nukke- ja lelumuseo sopii myös perheen pienimmille. Runebergin koti tutustuttaa sinut Johan Ludvig ja Fredrika Runebergin elämään. Taiteen ystäville löytyy Vanhassa Porvoosta sijaitseva Galleria Kappalaisen talo ja Porvoon Taidetehdas..

Shoppailun haluisten kannattaa Vanhan Porvoon lisäksi suunnata tiensä kohti Porvoon keskustaa sekä Taidetehtaan ostoskatua. Ostosten yönä, elokuussa, koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, herkullisia ravintolahetkiä ja onnistuneita ostoksia.

 
Herkutellen Suomen parhaissa ravintoloissa

Tiesitkö, että Top Taste listasi Haikon Kartanon Suomen parhaimpien kartanoravintoloiden joukkoon ja Porvoosta löytyy monia Suomen TOP 50 -luokitukseen yltäneitä ravintoloita? Hait sitten fine diningia tai jotain yksinkertaisempaa, Porvoon ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotain. 

Myös pienet tunnelmalliset kahvilat ja suklaapuodit ovat käymisen arvoisia. Herkkusuille suosittelemme Petri ´s Chololate Roomia, Pientä suklaatehdasta sekä nostalgista Brunbergia! Brunberg avasi juuri uuden tehtaanmyymälän, johon kannattaa tutustua! Vanhan Porvoon lisäksi kesäiset jokilaivat ovat yksi Porvoon tunnusmerkeistä ja erinomainen tapa viettää iltaa.

Elo-syyskuussa herkutellaan SMAKU-tapahtumassa. Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden parhaimpia maisteluannoksia edulliseen hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Tänä vuonna Smakussa on jälleen huikea kattaus porvoolaisia ravintoloita hemmottelemassa hienostuneempiakin makuhermoja.

Meriaktiviteetteja

Haikon kartanopuistossa on mahdollista vuokrata SUP-lautoja, kajakkeja ja fatbikeja. Katso tarkemmat tiedot vuokrauspisteen aukiolosta tapahtumakalenterista!

 

Lue lisää Porvoon lomavinkeistä