Matkavinkit Porvoossa

12.4.2021

Naiset vanhassa kaupungissa

Kevät on kohta täällä ja se tuo tullessaan Porvoon parhaat puolet esiin! 

Porvoossa lomalaisten aisteja hemmotellaan porvoolaisten ravintoloiden huumaavilla makuelämyksillä, kauniilla rantakahviloilla, historiallisilla nähtävyyksillä ja lukemattomilla uimarannoilla.

Liiku Haikossa ja lähiluonnossa

Haikon kaunis kartanopuisto ja kaunis merenranta houkuttaa liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Kartanon portin läheltä alkavat ulkoilureitit tarjoavat hyvät lenkkeily- ja kävelypolut. Haikosta kävelet tai pyöräilet helposti meren rantaa pitkin Porvooseen. Katso esimerkiksi Edelfeltin jalanjäljissä pyöräily/kävelyreitti 

Kokonniemestä löydät upouudet kuntoportaat lasketttelurinteen vierestä - päällä odottaa huikea maisema Porvooseen. Samoin Näsin kiveltä voit ihastella upeita maisemia Vanhaan kaupunkiin. 

Haikon kartanopuistossa voit reippailla esimerkiksi Multigolfin parissa tai nauttia rennosta päivästä hiekkarannalla. Jooganystävälle Haikon joogaloma on suositeltava kokemus. Heinä-elokuussa joogatunnit järjestetään ulkona.

Kartanon 14 hehtaarin kartanopuisto on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten voit ostaa evästä minibaarista tai Haikko Bistrosta ja mennä piknikille puutarhaan tai kartanon omalle uimarannalle. Laiturilla olevassa uimakopissa voit vaihtaa uimapuvun ja pulahtaa mereen. Sadesäällä voit kuntotestin, kylpylähoidon tai nauttia rentouttavasta kylpylästä. Iltapäivällä voit nauttia esimerkiksi salaatti-  tai jäätelöannoksen ja kesän raikkaat juomat Kartanon terassilla. Myös Lobby Barin kattoterassia voi suositella pitkälle iltaan, sillä auringonlasku osuu juuri sinne!

Kaupunki täynnä historiaa

Vanhan Porvoon historialliset kivikadut ovat kaupungin tunnusmerkki. Sen pienet putiikit ja kahvilat ovat varautuneet tuhansiin vierailijoihin ja odottavatkin sinua nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Vanhan Porvoon keskeltä löytyy Tuomiokirkko sekä historiallinen Linnamäki, joka on sen alapuolella sijaitsevan Maarinrannan lisäksi erinomainen piknik-paikka!

Historian havinaa voi tuntea myös Porvoon museossa Raatihuoneentorin reunalla. Porvoon nukke- ja lelumuseo sopii myös perheen pienimmille. Runebergin koti tutustuttaa sinut Johan Ludvig ja Fredrika Runebergin elämään ja Albert Edelfeltin ateljeessa voit tutustua Porvoota rakastaneen taiteilijan kesäasuntoon. Taiteen ystäville löytyy Vanhassa Porvoosta sijaitseva Galleria Kappalaisen talo ja joen toisella puolella komeilee Näsin Kartano ja sen kesäinen galleria.

Shoppailun haluisten kannattaa Vanhan Porvoon lisäksi suunnata tiensä kohti Porvoon keskustaa sekä Taidetehtaan ostoskatua. Ostosten yönä, elokuussa, koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, herkullisia ravintolahetkiä ja onnistuneita ostoksia.

 
Herkutellen Suomen parhaissa ravintoloissa

Tiesitkö, että Top Taste listasi Haikon Kartanon Suomen parhaimpien kartanoravintoloiden joukkoon ja Porvoosta löytyy monia Suomen TOP 50 -luokitukseen yltäneitä ravintoloita? Hait sitten fine diningia tai jotain yksinkertaisempaa, Porvoon ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotain. 

Myös pienet tunnelmalliset kahvilat ja suklaapuodit ovat käymisen arvoisia. Herkkusuille suosittelemme Petri ´s Chololate Roomia, Pientä suklaatehdasta sekä nostalgista Brunbergia! Brunberg avasi juuri uuden tehtaanmyymälän, johon kannattaa tutustua! Vanhan Porvoon lisäksi kesäiset jokilaivat ovat yksi Porvoon tunnusmerkeistä ja erinomainen tapa viettää iltaa.

Elo-syyskuussa herkutellaan SMAKU-tapahtumassa. Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden parhaimpia maisteluannoksia edulliseen hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Tänä vuonna Smakussa on jälleen huikea kattaus porvoolaisia ravintoloita hemmottelemassa hienostuneempiakin makuhermoja.

Meriaktiviteetteja

Haikon kartanopuistossa on mahdollista vuokrata SUP-lautoja, kajakkeja ja fatbikeja. Katso tarkemmat tiedot vuokrauspisteen aukiolosta tapahtumakalenterista!

Perinteinen m/s J.L. Runeberg seilaa kuudesti viikossa Helsingistä Porvooseen ja pysähtyy myös Haikon Kartanon rannassa. 

Lue lisää Porvoon lomavinkeistä