Multigolf Haikossa

11.6.2021

Frisbeegolf Haikossa

Multigolf on hauska laji, joka soveltuu kaikille. Multigolfissa pelataan kolmea eri golf-lajia: jalkapallogolfia, puistogolfia ja frisbeegolfia.


Haikon Kartanon puistossa on 9-väyläinen multigolfrata. Samalla radalla voi siis pelata frisbeegolf, jalkapallogolf ja puistogolf. Puistogolfissa ainoat sallitut välineet ovat muovinen golfmaila ja tennispallo. Turvallisuussyistä normaali golfpallo on ehdottomasti kielletty. Yksittäisten väylien pituudet vaihtelevat 50 -100 m välillä.

Yleistä multigolfista

Multigolfia voidaan pelata yksin tai yhdessä. Multigolfissa rata suoritetaan käyttämällä kaikkia kolmea pelivälinettä. Esimerkiksi 9-väyläisellä radalla pelaajat suorittavat kaikki yhdeksän väylää läpi kullakin pelivälineellä. Näin ollen pelattujen väylien kokonaismäärä on 27. Väylät pelataan alusta loppuun yhdellä pelivälineellä. Voit toki pelata radan myös pelkästään yhdellä pelivälineellä

Multigolfin säännöt

Multigolf-rata koostuu useammasta väylästä. Tavoitteena on saada multigolf-peliväline maalikohteeseen mahdollisimman vähin potkuin, lyönnein tai heitoin.

Peli alkaa merkityltä paikalta avauspotkulla, -lyönnillä tai -heitolla. Jokainen pelaaja pelaa oman pelivälineensä väylälle vuorollaan. Peliä jatketaan lähestymispotkulla, -lyönnillä tai -heitolla. Kun kaikki pelaajat ovat saaneet pelivälineensä maalikohteeseen ja tulokset on merkitty, siirrytään seuraavalle väylälle.

Voittaja on pelaaja, joka selvittää radan vähimmällä määrällä suorituksia!

Multigolf etiketti

Jokaisen harrastajan on syytä tuntea lajin etiketti. Näin yhteiselo harrastajien kesken, sekä muiden ulkoilijoiden kanssa, sujuu mukavasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Alla tärkeimmät käyttäytymisohjeet, joita tulee noudattaa.

1. Olet vastuussa heittämästäsi/potkaisemastasi/lyömäsi pelivälineestäsi.

2. Varmista ettei edessä ole ihmisiä kun heität frisbeetä/potkaiset tai lyöt palloa. Älä siis heitä/potkaise tai lyö, mikäli väylällä tai sen läheisyydessä on ihmisiä. 

3. Ota huomioon muut alueella liikkujat. He eivät välttämättä tiedä olevansa väylällä. Tarvittaessa voit kohteliaasti pyytää heitä väistämään, mutta muista että heillä on yhtäläinen oikeus liikkua alueella.

4. Myös pelikavereille ja läheisillä väylillä pelaaville on suotava pelirauha. Vältä turhaa melua ja liikehdintää toisen keskittyessä

5. Jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville. Sen minkä kannat mukanasi luontoon, jaksat myös tuoda takaisin – ethän jätä roskia maastoon.

6.  Radoilla on tarkoituksella esteitä. Jätä niin kasvit, puut ja oksat sekä muut esteet rauhaan.

7. Pelaaminen tavallisella golfpallolla on ehdottomasti kielletty.

Tervetuloa pelaamaan - pelivälineitä ja pelikortteja voit kysyä vastaanotosta. 

Tutustu välinevuokriin