Uudet Premium-huoneet

20.3.2023

Premium double Spa

Uudet Premium-huoneet valmistuivat

Kylpylähotellin puolelle on valmistunut 47 remontoitua Premium-luokan huonetta. Huoneiden varustelutasoa on nostettu, majoitusmukavuutta parannettu ja sisustuksen ilmeellä tuotu esiin Haikon arvoja. 

Kartanon iättömän luksuksen ja historiallisen miljöön vastapainoksi Haikon uusiin Premium-huoneisiin on tuotu hotellia ympäröivän merenrantaluonnon harmonisia värisävyjä: sammalenvihreää, vedenharmaata ja kaislankeltaista, sekä aksenttina himmeää kultaa muistumana kartanon loisteliaasta historiasta. Aktiivisena kestävän kehityksen edelläkävijänä huoneiden vanhoja kalusteita on uusittu ja käytetty kekseliäästi eri paikassa tai uudessa käyttötarkoituksessa. Myös huoneiden sähkönkulutus pienenee uudistetun tekniikan kuten huonekohtaisen ilmastoinnin ja led-valaistuksen ansiosta.

Premium-huoneiden suunnittelijaksi ja kalustetoimittajaksi valikoitui ideakilpailun ja avainasiakasraadin kuulemisen jälkeen RT-Interiors ja Restatop, jonka kokemus hotelli- ja ravintolaremonteista (mm. Haikon Kellarisali & Pub) ja suunnittelun jakamat Haikon arvot vakuuttivat. Tavoitteena oli aikaisempien, selkeästi tummapaneelisten huoneiden tunnelman keventäminen, kuitenkin säilyttäen myös vanhaa wow-efektin aikaansaamiseksi. RT-Interiors suoritti työt aina purkutöistä kiintokalustukseen ja huoneen ulkoasun viimeistelyyn, sekä valvoi Restatopin irtokaluste- ja Deccon tekstiiliasennukset. Tällä myös saavutettiin helppoutta, aikataulun ja budjetin ollessa tiukkoja.

Uusiin huoneisiin asennettiin uuden sukupolven Vingcard Classic -korttilukot, jotka sopivat ovien entisiin työstöihin. Haikon kiinteistöhuollosta vastaava M&J Fixing asensi mm. kylpyhuoneiden akustiset kattolevyt ja kunnosti kalusteita. Kylpyhuoneet myös käsiteltiin nanopinnoitteella, joka tuhoaa kaikki virukset, bakteerit ja homeet, muttei allergisoi tai aiheuta vaaraa ihmisille, eläimille tai luonnolle.

Premium-huoneiden uudet, kotimaiset sänkyt 

Hotellihuoneen tärkein kaluste monelle on sänky. Meren puolen Premium-huoneissa on suomalaisen Familonin ylelliset vartaloa tukevat king size jenkkisängyt, joissa on ergonominen petauspatja ja muhkeat vuodetekstiilit herkimmillekin sopivin materiaalein. Metsän puolen Twin-huoneissa on Haikon pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Unikulman kotimaiset sängyt. Kaikki sängyt kruunaa suomalaisen Annalan uniikit, Haikolle kudotut sammalenvihreät chenille-heittopeitot. Vanhat, kattoon saakka ulottuvat sängynpäädyt päällystettiin kestävällä Pierre Frey Natte -vinyylitapetilla, jonka värisävyssä on vivahdus koivun kaarnaa. Kahdeksassa twin-huoneessa on lisäksi Casper vuodetuoli, jonka mukavuus perinteiseen siirrettävään lisävuoteeseen verrattuna on merkittävä: muhkean tuolin vuodeleveys on 75 cm avattuna.

Huoneissa uutta varustusta ja mm. uudet 50" televisiot

Huoneiden varustelutasoa parannettiin myös mm. uusilla minibaareilla, vedenkeittimillä, hiustenkuivajilla sekä led-valaistulla meikkipeilillä. Kalustuksessa huomionarvoista on työpöydät, jotka sijoitettiin uuteen paikkaan ja kunnostettiin päällystämällä HiMac-puristekivikannella. Muista uusista kalusteista on mainittava konjakinvärinen, keinonahkainen chesterfield-matkalaukkurahi. Viimeistellyn ilmeen tuovat huoneentaulujen vanhat Edelfelt-litografiat sekä Deccon pimennys-, valo- ja koristeverhot. Joillekin hotellihuoneen televisio on se tärkein kaluste, ja siksi premium-huoneissa on uudet 50” Philips Media Suite -TV:t, joissa on chromecast-toiminto.

Tervetuloa kokemaan uudistuneet huoneet!

Tutustu muihin huonetyyppeihin