Kesän tuoksut, värit ja saariston raikkaat maut ovat olleet mielessä myös Haikon Kartanon keittiön mestareilla, kun he ovat yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa suunnitelleet Haikon Kartanon uuden kesämenun.
 
Kesämenussa maistuvat huippuraaka-aineet klassiseen kartanotyyliin mutta modernilla otteella. Alkuruokana tarjoiltava kyyhkyterriini olisi vallan varmasti sopinut myös kuuluisan porvoolaisen herkkusuun, kuvanveistäjä Ville Vallgrenin kesäpöytään. 

Pääruokien makumaailma tuo tuulahduksen saariston perinteistä; tuoreiden, vastapaistettujen ahvenfileiden hienoa makua ei voita mikään! Entäpä saariston karitsanfile, sopivasti paistettuna ja maustettuna se on maailmanluokkaa.

Suomen suloisen suven makuja aidoimmillaan ovat myös jälkiruuan maitosuklaamoussen, mansikkatoffeen ja -sorbetin yhdistelmät. 

Haikon Kartanon Kesämenu 55 €

Kyyhkyterriiniä, parmesankreemiä
***
Paistettuja ahvenfileitä, rapu-perunaterriiniä
tai 
Saariston karitsanfileetä, karamellisoitua sipulia
***
Maitosuklaamoussea, mansikkatoffeeta ja -sorbettia

Viinisuositukset on huolellisesti valittu täydentään menun kesäistä makumaailmaa:

- Domaine Houchart Rosé, Jérôme Quiot, AC Côtes de Provance
- Wolfberger Riesling-Pinot Gris, Wolfberger, Alsace
- Château du Trignon Côtes du Rhône, Jérôme Quiot, AOC Rhône
- Plessis Pineau des Charantes, C.G.E.V.F., AOC Pineau des Charantes
Viinipaketti 22,50 €
 
Haikon Kartanon keittiö on jo vuosia tehnyt yhteistyötä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa. Suomalaiset keittiön huippuammattilaiset kilpailevat todella vaativissa kansainvälisissä Culinary Olympics -kisoissa neljän vuoden välein, seuraavan kerran Saksan Erfurtissa vuonna 2016.
 
Kuvassa vasemmalta: Haikon Kartanon keittiöpäällikkö Jouko Siimesvaara on suunnitellut tämän vuoden kesämenun yhteistyössä Suomen kokkimaajoukkueen kapteenin, keittiömestari Kristian Vuojärven kanssa. Mukana yhteistyössä ovat olleet myös Ab Chipsters Food Oy:n Mats Sjöblom sekä Haikon Kartanon ravintolatoimen johtaja Riitta Vesterinen. 
 
Kesämenu on tarjolla elokuun 2015 loppuun saakka. Tervetuloa nauttimaan kesän mauista, merituulen tuoksusta ja puiston vehreydestä! Huomaavainen palvelu ja kaunis kartanomiljöö luovat tunnelmaa ja kesän parhaita muistoja!

Pöytävaraukset ja tiedustelut: puh. 019-576 0763 / hovimestarit tai täältä.