Skip to main content

Haiko Gård är ett elegant hotell i Borgå, beläget endast 7 km från Gamla stan i Borgå och ca 30 minuters bilresa från Helsingfors eller Helsingfors-Vanda flygfält.  

Hotellet består av två olika hotellbyggnader: moderna spahotellet och historiska herrgårdshotellet. 

Hotellet har sammanlagt 208 rum, varav 24 är belägna i herrgårdens huvudbyggnad och 184 på badhotellets sida. Hotellet är beläget i en vacker herrgårdspark vid havet. Alla hotellrum har badrock, tofflor, minibar, platt-TV och gratis Wlan nätverk. 
Alla hotellrum och andra rum inomhus är rökfria (gäller även elektroniska cigaretter). 

 I inkvarteringen ingår frukostbuffé på Herrgården, inträde till Spa-avdelningens bassänger, bastur och gymmet.  

Obs! På våra kunders begäran är åldersgränsen till spa avdelningens bassänger, bastur, gymmet och Spa Loungen 12 år efter kl. 18.00.

Boka direkt på nätet

Rummena är tillgängliga på ankomnstdagen från kl. 15.00. Båda hotellbyggnaderna har en reception, öppen 24 h och även beredda att betjäna gäster som ankommer sent.

Hotellet har även ett stort parkeringsområde med avgiftsfria parkeringsplatser, varav några har laddningsstolpar och ett laddningsställe för elbilar. 

 

Traditionellt hotell i Borgå 

Haiko Gårds rötter går tillbaka till 1300- talet. Den nuvarande Herrgårdsbyggnaden är ritad av professor Armas Lindgren och påbyggande började år 1913. Haiko Gård gick till släkten Vuoristos ägenskap år 1965 och året efter öppnades den som Finlands först herrgårdshotell. 

Hotellrummena och allmänna utrymmen är renoverade och förnyade mellan åren 2013-2015. Vackra herrgården erbjuder en lyxig och stilren miljö, även för en krävande resenär. 

Hotellets spa erbjuder njutningar och avkopplande behandlingar 

På hotellets spa avdelning finner du avkopplande bad utrymmen, upplevelsedusch och olika bastur.
Mer avkoppling erbjuds i form av sköna individuella eller duo bad med dofter, olika former av massage, samt kropps- och ansiktsbehandlingar.   

NYHET - Haikos Anti-age Klinik erbjuder estetisk skönhetskirurgi för ansikte och kroppen. 

För den som söker efter extrema upplevelser, rekommenderar vi köldterapi. Den lindrar stressymptom, led- och muskelvärk och hudproblem. Dessutom uppfriskar köldterapin och ger en god sömn. 

Bekanta dig med utbudet och boka en passande behandling  

Hotellet har även mångsidiga mötes- och festutrymmen 

Förutom hotellrum och spat har Haiko Gård även mångsidiga och modifierbara mötesutrymmen med plats för 400 personer och festurymmen för upp till 200 personer. Vår restaurang framställer läckra luncher och smakrika middagar som avnjuts i stämningsfull herrgårdsmiljö. Hotellet anordnar populära vinkvällar på Herrgården med information och upplevelser även för erfarna vinkännare.