Uskaltaisitko testata kehosi todellisen iän?

- Kuntotesti pysäyttää ihmisen pohtimaan omaa fyysistä kuntoaan ja kehonsa ikää. Huonokuntoisena et jaksa töissä etkö kotona, ja silloin kaikki tuntuu raskaalta, Haikon kylpylänjohtaja Raija Huovinen sanoo. 
Raija Huoviselle tulee joulukuussa 16 vuotta täyteen Haikon kylpylänjohtajana. Hän on todistanut uransa ajan, kuinka työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen palkitsee yrityksiä ja henkilöstöä. 

- Asiakkaamme ovat pieniä ja isoja yrityksiä, joita yhdistää se, että ne välittävät työntekijöistään ja haluavat huolehtia näiden hyvinvoinnista, Huovinen sanoo.

Tyypillisin työhyvinvointipäivä kestää nimensä mukaan päivän, jonka aikana Haikkoon saapuva ryhmä voi suorittaa kuntotestejä, harrastaa liikuntaa kuten kahvakuulaa ja frisbeegolfia, ja kuulla luentoja ravitsemuksesta, unesta ja liikunnasta. Viime aikoina suosittu luentoaihe on ollut Mindfulness.

 

Kuntotesti herättää

Huovinen näkee kuntotestit äärettömän tärkeänä osana hyvinvointipäivää.

- Kuntotesti pysäyttää ihmisen pohtimaan omaa fyysistä kuntoaan. Huonokuntoisena et jaksa töissä etkö kotona, ja silloin kaikki tuntuu raskaalta.

Perinteisessä polkupyörä-ergometritestissä testataan ihmisen hapenottokykyä. Sitä suositummaksi on noussut ’Body Age – kehon ikä’ –kartoitus, joka kertoo ihmisen todellisen iän lihaskunnon, sykkeen ja verenpaineen perusteella.

- Jos olet kronologiselta iältäsi 40 ja testi kertoo fysiikkasi olevan 60 vuoden tasolla, se on hirveän herättävää, Huovinen toteaa.

Työhyvinvointipäivä on Huovisen mukaan nimenomaan palaamista perusasioiden äärelle. Päivän aikana käsitellään tavallisia, yksinkertaisia asioita, jotka ihmisiltä arjen hyörinässä usein unohtuvat. Jäämme herkästi ylivireystilaan älypuhelimen ja tietokoneen äärelle ja ihmettelemme, miksi väsyttää tai ärsyttää.

- Työelämä vie ihmisiltä panoksia, mitä suuremmalla syyllä pitäisi keskittyä perusasioihin: uneen, ravitsemukseen ja liikkumiseen, Huovinen muistuttaa.

 

Parempi vointi = vähemmän sairauspoissaoloja

Jaksamiseen ja hyvinvointiin panostaminen ei ole vielä kaikille yrityksille itsestäänselvää.
 
- Kun aletaan katsoa sairauspoissaoloja ja sen kustannuksia yrityksille, nähdään nopeasti mitä työhyvinvointiin panostamisella voidaan säästää, Huovinen selittää.

Hän toivoo, että yritykset panostaisivat pitkäjänteisesti työntekijöiden hyvinvointiin. Kiitollisimpia ryhmiä ovat ne, jotka tulevat Haikkoon pariksi päiväksi kerrallaan säännöllisin väliajoin.

- Meiltä lähtiessään ihmiset ovat hirveän innoissaan ja ajattelevat: ‘tästä alkaa uusi elämä.’ Jos työnantaja toisi ihmiset Haikkoon uudestaan esimerkiksi puolen vuoden päästä, tämä loisi henkilöstölle positiivista painetta todella ylläpitää uutta elämäänsä.

Vastuu omasta hyvinvoinnista on ensisijaisesti ihmisellä itsellään. Työnantaja voi kuitenkin herätellä ja kannustaa. Henkilöstön rohkaisu oman voinnin arviointiin ja parempiin elämäntapoihin on hyvä tapa osoittaa välittävänsä.

- Esimiesten ja johtajien tulisi ottaa työntekijöidensä henkinen ja fyysinen suorituskyky tosissaan. On mukava voida tehdä hyvällä fiiliksellä duunia, ja näkyyhän se myös työtuloksessa.

- Meillä on vain yksi elämä elettävänä, Huovinen muistuttaa.

Haikon kylpylä kävi keväällä 2016 läpi mittavan remontin. Huovinen kuvailee muutosta: “Olemme todellinen aikuisten rauhoittumis- ja rentoutumispaikka. Uusissa tiloissa vaalimme levollisuutta aina alkaen odotustilastamme, johon astuessasi jo ajattelet: ‘ah, kohta pääsen rauhoittumaan.’"

 

Lue myös: 5 syytä järjestää kokous Haikossa

Haikon työhyvinvointipalvelut
Kuntotestit Haikossa