Satu Tiivolan pitkän elämän salaisuus

16.9.2018

Satu Tiivola2

Kauneus, terveys ja liikunta ovat olleet kiireisen yrittäjän elämän kulmakiviä taideharrastuksen ohella. 

VAATIMATTOMISTA OLOISTA TOIMITUSJOHTAJAKSI

Satu Tiivola syntyi vaatimattomiin oloihin, mutta sai syntymälahjakseen arvokkaat ominaisuudet: vahvan tahdon ja säteilevän olemuksen. Lapsuudenkodissa arvostettiin myös ahkeraa ja tavoitteellista työntekoa. Jo pikkutyttönä Satu Tiivolan lempipuuhia oli kauppaleikki ja liike-elämä sekä yrittäjyys vetivät häntä puoleensa nuoresta lähtien.
Kipinän yrittäjyyteen Satu Tiivola sai verenperintönä äidin isältään, Puskan papalta, joka oli tehnyt puutöitä ja myynyt veistoksiaan ulkomaillakin. Nuori ja tarmokas Satu toimi jo 1950-luvulla muotiliikkeidensä toimitusjohtajana. Kuuluisa Lollo-ketju olikin muotialan rohkea uranuurtaja. Vähitellen Satu Tiivola, tuolloin sukunimeltään Vuoristo, siirtyi kuitenkin yhä enemmän työskentelemään miehensä Leo Vuoriston rinnalle perheen ravintolakonserniin.

HAIKON KARTANON KUNNOSTUS OLI VAATIVA PROJEKTI

Haikon Kartano siirtyi Vuoristojen omistukseen vuonna 1965. Huonokuntoinen kartano heräsi uuteen kukoistukseen Vuoristojen käsissä. He ymmärsivät Kartanon kulttuurihistoriallisen arvon ja osasivat taitavasti yhdistää sen kaupallisiin visioihinsa.

Haikon Kartanon ja terveyskylpylän kehitystyössä Satu Tiivola on saanut toteuttaa monia itselleen tärkeitä asioita. Kauneus, terveys ja liikunta ovat olleet kiireisen yrittäjän elämän kulmakiviä taideharrastuksen ohella. Lenkkeilyä on Haikon Kartanossa voinut silloin tällöin harrastaa myös legendaarisessa seurassa.

SALAISUUTENA LUONTO, LIIKUNTA JA SÄÄNNÖLLISET KYLPYLÄHOIDOT

Luonto ja liikunta ovat aina olleet kauppaneuvokselle tärkeitä. Kurinalaisuus ja terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan. Jokainen aamu alkaa edelleenkin virkistävällä venyttelyllä ja päivittäinen kasvojumppa pitää hymyn herkässä. Hän on myös vakituinen vieras Haikon Kartanon Span Beauty&Wellnes -osastolla: laadukkaat tuotteet, säännölliset terveyskylvyt, hieronnat ja kasvohoidot ovat pitäneet ihon nuorekkaana.

Eliniän odote kasvaa jatkuvasti Suomessa ja Sadun mielestä 60-vuotias ihminen onkin vasta varhaisessa keski-iässä. Nyt onkin aika vilkaista peiliin - missä kunnossa sinä aiot olla 90-vuotiaana?

HYVÄÄN ELÄMÄÄN KUULUU MYÖS HYVÄ RUOKA JA HERKUTTELU

Aktiivisen, syyskuussa 94 vuotta täyttäneen Satu Tiivolan elämään kuuluu edelleen paljon erilaisia tilaisuuksia herkkuineen ja houkutuksineen. Niinpä hän on vuosikymmenten ajan pitänyt periaatteenaan herkutella ja nauttia hyvästä ruuasta, mutta vain pieninä, usein puolikkaina annoksina.

- Vähän mutta hyvää, mieluiten vain parasta, sanoo kauppaneuvos ja heläyttää päälle tarttuvan naurunsa.

Haikon Kartanon sisustuksessa ja tunnelmassa näkyy edelleen vahvasti Satu Tiivolan kiinnostus historiaan, taiteeseen ja estetiikkaan. Hän on myös ollut vuosikymmenet vahvasti mukana yrityksen päätöksenteossa - vasta muutama vuosi sitten hän malttoi luopua Vuoristo-yhtiöiden hallituksen puheenjohtajan roolistaan.
 
Kartanon emännän ripeät askeleet kaikuvat silti usein Haikon Kartanon tiloissa ja tiluksilla, kun hän pistäytyy tervehtimässä henkilökuntaa ja vieraitaan. Säteilevä hymy ja elämänilo valloittavat - olemus on aina huoliteltu ja vaatteet tyylikkään naiselliset. 

Lue lisää yrittäjätarinasta ja Haikon historiasta